Eigentijdse romans

Ahmad, Esther – Voorbij de Jihad

Inhoud:

Het waargebeurde verhaal van een vrouw die zich opgaf om ongelovigen te doden, en moest vluchten omdat ze er zelf een werd. Esther Ahmad groeit op in een radicaliserend gezin in Pakistan. Verschillende familieleden sterven als jihadist en ook Esther meldt zich vrijwillig voor de Jihad om ongelovigen te doden. Maar kort voor ze naar het trainingskamp vertrekt, slaat de twijfel toe en ze vraagt uitstel. In deze tijd komt ze in aanraking met een christen en begint ze in de Bijbel te lezen. Esther komt in het geheim tot geloof in Jezus Christus. Als dat openbaar komt, ziet ze de dood in de ogen. Voor de boze menigte de kans krijgt haar te lynchen, laat Esthers vader haar in gesprek gaan met imams, in de hoop haar terug te brengen tot de islam. Die gesprekken lopen anders dan verwacht. Esther slaagt er uiteindelijk in haar woonplaats en later haar land te ontvluchten.

Voorbij de Jihad geeft een boeiend beeld van het leven van moslims en christenen in Pakistan. Maar vooral is het een verbazend en bemoedigend verhaal over de kracht van Gods genade, die werkt op de meest onwaarschijnlijke plaatsen en in de meest onwaarschijnlijke mensen.

Waardering:

Toen Zakhira werd geboren was haar vader zo teleurgesteld dat hij een derde dochter kreeg dat hij haar 3 dagen niet wilde zien. Daar heeft Zakhira veel door geleden. Mensen zeiden “is dat derde dochter?”. Ze verlangde naar de liefde van haar vader.
Ze ontdekte dat ze haar ouders trots kon maken door haar best te doen op school en door een goede moslim te zijn. De angst dat het aantal slechte daden groter zou zijn dan haar goede daden zat er al vroeg in. In het jaar dat ze naar een streng religieuze moslimschool ging heeft haar ook veranderd. Ze leerde dat christenen de moslims afslachten en dat moslims moeten vechten tegen joden en christenen.
Zakhira wil zo graag zeker zijn van een plaats in de hemel dat ze zich opgeeft voor een zelfmoordmissie. Dan krijgt ze een bijzondere droom. En als ze John ontmoet in het lab van het ziekenhuis zegt hij iets over de koran dat ze niet gelooft. Maar als ze het uit gaat zoeken blijkt hij gelijk te hebben. Daardoor gaat ze heel de koran toetsen en komt ze er achter dat veel dingen niet kloppen. Ze mag de bijbel van John lezen in het ziekenhuis en wordt christen. Maar dat dat levensgevaarlijk is, daar komt ze al snel achter …

Alhoewel dit boek hier eigenlijk niet past, omdat het geen fictie maar waarheid is, leest het als een roman. Daarom hebben we het hier toch opgenomen.

Een prachtige autobiografie over een moslima die christen wordt. Geweldig om te zien hoe God werkt in harten. Niets is onmogelijk voor Hem!

Gegevens:

Uitgeverij Brevier
ISBN 9789492433626
Aantal blz: 318
Prijs: € 22,99

Extra:

Lees hier alvast een gedeelte