Historische romans

Bergren, Lisa T. – Verity

De dochters van de suikerbaron – deel 2

Inhoud:

Nadat ze Engeland achter zich heeft gelaten om met haar zussen in West-Indië een nieuw leven te beginnen, wil Verity Banning iets voor zichzelf. Haar affiniteit met dieren inspireert haar tot de oprichting van een importbedrijf voor paarden, maar ook andere goederen waar de eilandbewoners behoefte aan hebben. Wanneer ze echter in de Amerikaanse koloniën aankomt om haar voorraden in te slaan, krijgt ze onverwacht nieuws over kapitein Duncan McKintrick. Ook Ian, de knappe broer van de kapitein en sympathisant van de opkomende patriottenbeweging, zal het bericht moeten verwerken.
Als achterkleindochter van een Britse generaal en vriendin van menig loyalist, dacht Verity dat ze alleen maar een vreedzame oplossing wilde. Maar zowel de patriotten als de vurige Ian McKintrick proberen haar steeds meer voor zich te winnen. En dan moet ze beslissen tegen wat – en voor wie – ze zal vechten. Kan ze een nieuwe weg inslaan, ondanks de gevaren die haar dromen bedreigen?

Waardering:

In dit tweede deel over de zussen Banning volgt Verity haar dromen. Ze wil handel gaan bedrijven ondanks dat ze weet dat het lastig zal worden de inwoners van Nevis voor zich te winnen  om het feit dat ze vrouw is.
Haar reis naar de Amerika wil ze meteen gebruiken om uit te zoeken waarom ze niets mee van kapitein Duncan McKintrick heeft gehoord.
Al snel ontmoet ze Ian, Duncans broer, die slecht nieuws voor haar heeft. En hoewel Verity de boodschap moet verwerken voelt ze zich aangetrokken tot Ian.
Het verhaal speelt zich af aan het begin van de Amerikaanse Revolutie. De handel tussen Amerika en de eilanden is niet meer vanzelfsprekend. De verdeeldheid onder het volk is groot. Spionage en de gevaren die het met zich meebrengt zijn Verity niet vreemd. Haar ijzersterkte karakter en eigen wil maken dat ze er niet voor terug deinst te doen wat ze denkt te moeten toen uit loyaliteit. En haar groeiende liefde voor Ian maken haar alleen maar meer vastberaden.
Ondertussen gaat het leven op Nevis door. Je leest over de zussen Ketura en Selah en andere bekenden uit het eerste deel.
Er zijn nog steeds moeilijkheden met andere eilandbewoners die hun manier van leven niet kunnen waarderen. Het verzet hiertegen heeft verstrekkende gevolgen.
Dit tweede deel van de serie is weer een prachtig boek. In dit boek speelt de Revolutie en alles wat dit met zich meebrengt een vrij grote rol. Hierdoor is er in vergelijking met het boek ‘Ketura’ minder plaats voor gezinsleven en wat minder romantisch, hoewel het zeker niet ontbreekt. De laatste hoofstukken schetsen een beeld over het derde deel, over Selah. Iets om naar uit te kijken, zeker ook omdat je hoop op een hereniging van de drie zussen.
Het boek is zelfstandig te lezen maar als het lukt; lees dan eerst deel één zodat je dingen beter volgen kunt. Daar zal je geen spijt van krijgen!

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513664
Aantal pagina’s: 386
Prijs: € 22,95
Uitgave: september 2021