Eigentijdse romans

Calvert, Candace – De eerste hulp

Inhoud:

Riley Hale is verpleegkundige, maar kan een tijdlang haar beroep niet uitoefenen. Gelukkig krijgt ze een baan bij een dokterspost. Dokter Jack Travis zet alles op alles om zijn gratis kliniek voor de minderbedeelden tot bloei te brengen, ondanks tegenwerking van de buurt. Hun zorg voor de patiënten brengt Riley en Jack nader tot elkaar. Als het verzet tegen de kliniek hevig wordt en er zaken uit Jacks verleden aan het licht ­komen, gaat Riley twijfelen. Is haar hart wel veilig bij hem?

Waardering:

Riley wil weer werken op de Eerste Hulp. Maar naast het trauma dat ze opliep na de aanranding, zijn ook haar spieren beschadigd wat haar werk bijna onmogelijk maakt.
Dr. Jack Travis runt een kliniek voor armen en daklozen. Hij biedt Riley de mogenlijkheid om daar haar verpleegstersvak uit te oefenen in de kliniek. Naast haar werk als ziekenhuispastor gaat ze hierop in.
Een ontluikende liefde tussen Jack en Riley. Daarnaast het gevecht tegen de buurt om de kliniek open te kunnen houden, bijzondere patiënten, bemoeienissen van familie maar ook een tragisch verleden.
Een mooie medische roman. Interessant om te lezen over het werk als arts en verpleegkundige. Het wordt afgewisseld met wat spanning en romantiek. De innerlijke strijd van Riley loopt als een rode draad door het boek maar voert geen boventoon.
De eerste hulp is het eerste deel in de serie ‘Grace Medical’.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 
9789029720847
Aantal pagina’s: 352
Prijs: € 19.95