Historische romans

Camden, Elizabeth – De specerijenbaron

De familie Delacroix – deel 1

Inhoud:

Als een teruggetrokken specerijenbaron verliefd wordt op een botaniste, heeft hij er geen idee van dat zij ervoor zal zorgen dat zijn hele leven op de kop komt te staan Gray Delacroix heeft jarenlang zijn hele leven toegewijd aan het opbouwen van het mondiaal specerijenimperium Delacroix Global Spice. Maar het is hem duur komen te staan en nu zijn er problemen in zijn familie. Vastbesloten om te voorkomen dat alles de hand loopt, keert hij na jaren de wereld over gereisd te hebben voorgoed terug naar zijn ouderlijk huis. Als botaniste van het Smithsonian krijgt Annabelle Larkin de onmogelijke opdracht om zich toegang te verschaffen tot de beruchte privécollectie planten van de Delacroixs. Als haar dat niet lukt, zal ze geen werk meer hebben en niet alleen haar blinde zus teleurstellen, maar zal ook de familieboerderij in Kansas failliet gaan. Daarom stelt ze alles in het werk om ervoor te zorgen dat ze toegang krijgt. Maar ze had nooit kunnen denken dat ze zichzelf door de wereld van de Delacroixs binnen te stappen onbewust in een web van gevaarlijk politieke complotten begeeft. Al snel voelt Annabelle zich aangetrokken tot de teruggetrokken specerijenbaron en dat zorgt ervoor dat ze, als ze vervolgens wordt gedwongen te kiezen tussen haar hart en haar loyaliteit aan haar land, in een lastig parket verzeild raakt. Kunnen Gray en Annabelle een manier vinden om zich een weg te banen door de storm van schandalen zonder dat de familie die Gray zo wanhopig probeert te redden uiteenvalt?

Waardering:

Annabelle Larkin wil dolgraag een vaste aanstelling bij het Smithsonian Institution. Als ze een zeer zeldzame vanille-orchidee van Gray Delacroix zou kunnen krijgen maakt ze zeker kans op die vaste baan en zou ze meer zekerheid krijgen voor een goede toekomst voor haar blinde zus Elaine. 
Doorgaans komen mensen niet makkelijk bij Gray binnen. Annabelle ook niet. Maar toch weet ze een opening te vinden. Gray voelt zich meteen tot haar aangetrokken. En hoewel hij haar niet helpen kan aan de orchidee vraagt hij haar toch terug te komen om hem zijn plantencollectie te laten zien. 
Ook Annabelle voelt zich aangetrokken tot Gray. Ze staat dan ook voor een moeilijke beslissing als Gray verdacht wordt te rebelleren tegen de Amerikaanse bezetting in Cuba en zij gevraagd wordt hier bewijs voor te zoeken. Loyaal aan haar land gaat ze toch op zoek, met een bezwaard hart. Als ze dan op harde bewijzen stuit en dit doorgeeft blijkt dat het niet Gray maar Luke is die rebelleert. Luke wordt opgepakt en gevangen gezet in de Cubaanse gevangenis. Als Gray ter oren komt dat Annabelle hier aan meegewerkt heeft is hun relatie ten einde. Maar als Gray zich bezig houdt met eerlijke voedsel heeft hij Annabelles hulp nodig en werken ze toch weer samen. Dan blijkt dat ze elkaar niet los kunnen laten. Maar kunnen ze deze berg samen overwinnen?
Zoals we van Elizabeth Camden gewend zijn is het onderwerp goed uitgediept. Een interessant onderwerp waar niet veel boeken over geschreven zijn. Gray en Annabelle zijn beide gevat en humoristisch wat regelmatig een lach op je gezicht brengt. Hun karakters zijn sterk neergezet. En niet alleen die van hen maar ook die van andere familieleden. 
Het verhaal, met name van Luke, is niet afgelopen. Gelukkig is dit het eerste deel van deze serie. In 2e deel zal over Caroline gaan. Ik kijk er naar uit! 

Gegevens:

Uitgeverij: Het Zoeklicht
ISBN: 9789064513220
Aantal pagina’s 359
Prijs: € 22,50