Spannende boeken

Dylan, Rachel – Fataal bewijs

Inhoud:

Een advocate die het opneemt tegen een machtig farmaceutisch bedrijf.
Advocate Kate Sullivan werkt aan een zaak tegen MPC, een farmaceutisch bedrijf dat een medicijn op de markt heeft gebracht met zeer kwalijke bijwerkingen. Kort nadat Kate een gesprek heeft gevoerd met een nerveuze klokkenluider, wordt deze klokkenluider dood gevonden en neemt de zaak een gevaarlijke wending.
Detective Landon James gaat de aanklacht van de klokkenluider onderzoeken en ontdekt dat het bedrijf een riskant spel speelt. Terwijl hij in het reine moet komen met fouten uit zijn eigen verleden, probeert hij Kate te beschermen, voordat de zaak haar fataal wordt.

Waardering:

We hebben hier een prachtig verhaal wat zich afspeelt in en om de rechtzaal.
Kate wordt als hoofdaanklager aangesteld in een zaak tegen het grote farmaceutische bedrijf MPC wat ervan wordt beschuldigd op de hoogte te zijn van de bijwerkingen van het middel Celix. Een medicijn wat ingenomen wordt tegen migraine maar als bijwerking hersentumoren veroorzaakt. Zo komt Kate lijnrecht tegenover haar studiegenoot en vriend Ethan te staan, die op zijn beurt MPC verdedigd. Als een medewerkster van MPC naar haar toekomt om wat informatie te geven en vervolgens wordt vermoord, weet Kate dat het serieus is.
Ook persoonlijk wordt Kate bedreigd. Maar dat laat haar niet van de wijs brengen, ze zal de onderste steen boven krijgen.
Deze schrijfster is een aanwinst op de christelijke boekenmarkt. Er zijn vrij weinig boeken in dit genre. Rachel Dylan is zelf ook werkzaam geweest als advocate en dat is te merken als het gaat om de realiteit. Er komt veel aan bod; leugens, bedreigingen en omkoperij maar ook loyaliteit en inzet om gerechtigheid. Kate krijgt persoonlijke bescherming van Landon. Landon heeft traumatische ervaringen opgedaan in Irak. Kate maakt iets in hem los dat hij hier voor het eerst iets over vertellen kan. De opbloeiende relatie tussen Landon en Kate geeft een mooie afwisseling.
Echt heel spannend is het boek niet maar er zit een vaart in en de dialogen zijn vurig. Een aanrader. We kijken uit naar meer van deze schrijfster.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029728089
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19.99