Historische romans

Erades, Jeanine – Duivelsblauw

Inhoud:

Het is mei 1552. In het Zuid-Franse Toulouse probeert de jonge Sophie zich te ontworstelen aan de invloed van haar vader. Sophie ontdekt dat achter diens succesvolle handel in blauwe verfstof een wereld van fraude en omkoping schuilgaat. Ze lijkt niet meer dan een stuk op vaders machtige schaakbord. Als ze in opstand komt tegen haar dreigende uithuwelijking wordt ze zelf het hardst getroffen. Intussen lopen de spanningen tussen katholieken en protestanten steeds verder op. De gevolgen voor de handel zijn dramatisch. Zal het duivelsblauw vader en dochter voor altijd uiteen drijven? Of zullen ze in het heetst van de strijd het goede van het kwade weten te onderscheiden?

Waardering:

Sophie groeit op in Toulouse. Haar vader handelt in pastelzaad. Sophie ontdekt echter dat dit niet altijd op een eerlijke manier gebeurd. Haar vader wil haar uithuwelijken aan zijn zakenpartner, maar daar steekt Sophie een stokje voor.
Als gevolg daarvan stuurt haar vader haar naar het klooster.
Er zijn eigenlijk alleen maar positieve punten te noemen over dit boek. Het verhaal is ontzettend goed. Er komen precies op de juiste momenten onverwachte gebeurtenissen naar voren.
Het is goed te merken dat de schrijfster zich goed heeft verdiept in de geschiedenis van de pastelverf. Maar ook in de situatie tussen protestanten en katholieken, wat in het boek een belangrijke rol speelt. 
De schrijfstijl is ontzettend goed, passend bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt.
Een topper in christelijk boekenland. Lezen dus, deze dikke pil!
Van mij krijgt het boek 5 dikke sterren!!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaïek
ISBN:  9789023994077
Aantal pagina’s: 502
Prijs: € 19.90