Literatuur

Fuller, Claire – Rusteloze grond

Inhoud:

‘Rusteloze grond’ van Claire Fuller is een indringende roman over twee mensen die ten onder gaan aan de bureaucratie en systemen van de maatschappij.

De tweeling Jeanie en Julius zijn altijd anders geweest. Ze zijn de vijftig al gepasseerd en wonen nog steeds bij hun moeder Dot op het platteland, in afzondering en armoede. Er is een ‘afspraak’ met de eigenaar dat ze nooit huur hoeven te betalen en ze verbouwen (en doden soms) alles wat ze nodig hebben voor hun levensonderhoud in hun grote tuin. In het huisje is het vredig en wordt er muziek gemaakt. Maar dan sterft Dot plotseling en stort hun wereld in. Stukje bij beetje komen de geheimen van hun moeder aan het licht, waardoor alles wat Jeanie en Julius dachten te weten over hun leven op losse schroeven komt te staan.

Waardering:

Als Dot, de moeder van Jeanie en Julius sterft moet ze opeens zelf beslissingen nemen. Er blijkt geen geld te zijn, maar wel schulden. Waar had hun moeder het geld voor nodig? En waarom heeft ze niet gezegd dat ze tia’s heeft gehad? Dat zijn slecht de eerste vragen van de vele die nog gaan volgen.
Jeanie en Julius komen steeds meer te weten over de geheimen van Dot. Ze kunnen het samen niet rooien en hun wereld stort steeds verder in.

Het boek komt wat langzaam op gang, maar wordt naar het einde toe steeds boeiender.

Gegevens:

Uitgeverij Mozaïek
ISBN 9789023960904
Aantal blz 320
Prijs: € 22,99

Extra:

Lees het leesfragment