Spannende boeken

James, Steven – Misleiding

Inhoud:

Als hij op een avond alleen de plaats delict van een moord onderzoekt, wordt FBI-agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat Patrick de kans krijgt hem te overmeesteren en te arresteren, pleegt de man zelfmoord. In zijn zakken vindt Patrick een brief met zijn excuses. De mysterieuze moord en zelfmoord brengen Patrick op een pad dat leidt naar de diepten van de menselijke verdorvenheid: een online complot van kindermisbruikers dat op zoek is naar nieuwe slachtoffers.

Waardering:

Als Patrick op plaats delict aan het rondkijken is, wordt hij plotsklaps aangevallen door een onbekende man. Patrick probeert het nog te voorkomen, maar de man pleegt zelfmoord door van het balkon af te springen. Voor hij springt stelt hij Patrick een vraag waarmee Patrick aan het werk moet.
Zo maakt hij kennis met de verpletterende wereld van kindermisbruik. Op dat moment worden er kinderen vermist en vermoeden ze dat dit alles met elkaar te maken heeft.
Patrick gaat samen werken met een rechercheur wiens kind 8 jaar geleden ook is ontvoerd en jaren later vermoord is gevonden. Samen zetten ze hun tanden erin. Patrick gaat uncover om zo deze afschuwelijke wereld in te stappen.
Hoewel Steven James inhoudelijk niet op het kindermisbruik ingaat, wordt duidelijk gevoeld hoe ernstig dit is.
Je leest over het het wereldje achter het onschuldige internet wat wij kennen. Het zogenoemde ‘deep web’ waar de gruwelijke beelden te zien zijn.
Pas in het laatste hoofdstuk lees je wie nu ‘de rattenvanger’ is. Zoals altijd wordt je hierdoor weer verrast.
Opnieuw een boek over FBI-agent Patrick Bowers. Dit keer geen vervolg op het laatste deel maar de schrijver neemt je mee terug naar het begin van Patricks carrière. Voor de trouwe lezers van deze serie lijkt het misschien wat verwarrend maar als je eenmaal begonnen bent in het boek denk je daar niet meer.
Liefhebbers van deze serie moeten zich hierdoor in ieder geval niet laten weerhouden dit boek ook te lezen.
Mensen die deze serie nog niet kennen kunnen goed met dit deel beginnen. Het is een pittig onderwerp wat Steven James in dit boek aan de kaak stelt. Het is goed om je dat te realiseren voor je erin begint.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043525688
Aantal pagina’s: 464
Prijs: € 22.50