Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Genade in Parijs

Inhoud:

Aan het begin van de maand november is de nieuwe roman Genade in Parijs van Karen Kingsbury verschenen.

In Genade in Parijs van Karen Kingsbury zijn Ashley Baxter Blake en haar man achttien jaar getrouwd. Dit willen ze vieren met een tripje naar de lichtstad, waar ook een aantal van Ashleys schilderijen tentoongesteld worden. Maar Ashley twijfelt…

Jaren geleden maakte ze in Parijs de grootste fout van haar leven, die ze zichzelf nooit heeft kunnen vergeven. Ze bewaart nog steeds geheimen die niet aan het licht mogen komen.
Een ontmoeting met een vroegere collega haalt al deze herinneringen weer naar boven. Zal teruggaan naar de stad waar het allemaal misging helpen om eindelijk rust te vinden?

Waardering:

Als Ashley Baxter uitgenodigd wordt om de exposeren in de galerie waar ze vroeger gewerkt heeft in Parijs is ze niet uitbundig enthousiast. Natuurlijk is het een eer, maar aan Parijs heeft ze alleen slecht herinneringen. Haar man Landon probeert haar door het bijbelverhaal over de storm op het meer te vertellen dat er ook goede dingen moeten zijn gebeurd toen zij daar was, maar hij weet niet alles.
In dit boek wordt de periode die Ashley in Parijs doorbracht verteld. Details die in eerdere boeken nooit voorkwamen. Hoe een naïef Amerikaans meisje zich laat inpakken door een gevaarlijke Fransman die het op jonge meisjes heeft voorzien.

Het bezoek is niet zonder gevaar, maar dat hebben Ashley en Landon niet door.
Ashley’s nichtje Jessie verblijft een poosje in Parijs, het als Ashley deed, voor de kunst. Op cursus heeft zij Gabe ontmoet, wiens moeder een connectie heeft met Ashley. Maar zij is niet de enige, ook Mia laat van zich horen. Langzaam beseft Ashley dat ze vergeven is en dat zij zelf ook voor anderen een licht was en een instrument van God.

Een prachtig meeslepend boek! Zoals we gewend zijn van Kingsbury met flink wat emoties, maar ook doordrongen van het geloof en dan vooral vergeving. En uiteraard kan in Parijs ware liefde ook niet ontbreken.

Achterin staat een uitleg over de Baxterfamilie, een interview met de schrijfster en gespreksvragen.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733670
Aantal blz 320
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99