Eigentijdse romans

Kingsbury, Karen – Laatste dans & Toegift

Inhoud:

Deze dubbelroman van Laatste dans en Toegift van Karen Kingsbury is een ode aan de liefde die alles overwint.
In Laatste dans hebben Abby en John al 21 jaar lang lief en leed gedeeld. Ze lijken het perfecte echtpaar: geliefd door hun kinderen, bewonderd door hun omgeving en benijd om hun goede huwelijk. Maar als John gevoelens krijgt voor een andere vrouw, beseffen ze dat hun liefde bekoeld is.
In Toegift lijkt het paar hun liefde teruggevonden te hebben, maar dan slaat het noodlot toe en komen ze voor een beproeving te staan. Gaat hun huwelijk aan dit drama ten onder of is hun liefde groot genoeg?

Waardering:

In het eerste deel van deze dubbelroman staat het huwelijk van John en Abby op springen. Ze leven al 3 jaar langs elkaar heen en kunnen elkaar niet meer lief hebben. John is verliefd op een collega en Abby mailt veel jet haar mannelijke hoofdredacteur. Hun kerkgang en gebed is nogal versloft. Waarschijnlijk omdat ze weten dat God dit niet goed keurt.
Juist als ze de kinderen willen inlichten vertelt hun dochter Nicole dat ze over 6 maanden gaat trouwen. John en Abby besluiten te wachten tot na de bruiloft. Maar de bruiloft brengt allerlei herinneringen bij hen teweeg van hun eigen bruiloft. Hoe kunnen ze al die herinneringen weggooien door te scheiden? Maar hoe moeten ze samen leven?
Ze laten zich beiden leiden door trots in plaats van door God.
Een mooie en duidelijk roman over het huwelijk. 
 
In het tweede deel zijn we iets verder in de tijd. John is nog steeds coach van het football team op Marion High. Maar als hij een jongen op de tweede plaats zet als quarterback begint zijn vader een haatcampagne tegen John. Het vertrouwen is weg en John verzint of hij moet stoppen als coach. Maar voordat hij dat kan doen krijgt hij een ernstig ongeluk. Hij en zijn familie worden erg beproefd. God doet bijzondere dingen door dit ongeluk.
Een mooie christelijke roman. De wonderen aan het einde zijn wel wat onwaarschijnlijk.

Gegevens:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN 99789029724289
Aantal blz: 648
Prijs: € 15,00