Streek- en familieromans

Linden, Marja v.d. – Weest in geen ding bezorgd

Inhoud

Een nieuw leven in Australië in Weest in geen ding bezorgd van Marja van der Linden.

Deze roman gaat over een emigrerend jong echtpaar in de jaren zeventig. Drie weken na hun huwelijk pakken Arend en Reina hun koffers voor een nieuw avontuur in Australië. In haar nieuwe woonplaats Perth voelt Reina zich na een moeizaam begin steeds meer thuis. Ze vindt een soort familie in de kerkelijke gemeente aldaar, die gesticht is door Nederlandse migranten. Maar haar thuisland helemaal loslaten zal ze nooit kunnen.

Marja van der Linden schreef Weest in geen ding bezorgd op basis van een verhaal uit haar familie. Realistische en aangrijpende roman, geschreven met de liefhebbende pen van een naaste.

Waardering

Alhoewel dit boek grotendeels over het leven van Reina in Australië gaat, begint het bij met geboorte in Nederland. Ze groeit op in Zoetermeer waar ze Arend ontmoet.
Al voor hun trouwen geeft Arend aan te willen emigreren naar Australië. Reina heeft het daar erg moeilijk mee, maar houdt zielsveel van Arend en besluit mee te gaan.
Het verhaal op zich is best interessant. Je leest over de bootreis van zes weken en de opvang door eerdere emigranten.
Het is jammer dat het verhaal niet zo goed geschreven is. Het lijkt net een geschiedenisverhaal. Alles wordt chronologisch verteld en dat wordt na een poosje saai.

Gegevens

Uitgeverij Citerreeks
ISBN: 9789059777453
Aantal blz: 216
Prijs: 14,99