Historische romans

Mason, Susan Anne – Nobel hart

De familie O’Leary – deel 2

Inhoud:

Maggie Montgomery heeft er lang van gedroomd om naar Amerika te gaan, en nu gaat haar wens dan eindelijk in vervulling. De reis betekent niet alleen een hereniging met haar broer Rylan: Maggie is klaar om haar problemen voorgoed achter zich te laten. Ze hoopt dat ze nooit meer naar Ierland zal hoeven terugkeren.
Op het land van Rylan en zijn vrouw Colleen ontmoet Maggie de intrigerende Adam O’Leary. Paas wanneer Rylan haar voor hem waarschuwt, beseft ze dat hij Colleens broer is, die net uit de gevangenis is gekomen. Maggie slaat Rylans waarschuwing in de wind. Ze slaagt er simpelweg niet in om bij Adam uit de buurt te blijven.
Ondanks alle pogingen die hun omgeving doet om hen uit elkaar te houden, ontstaat er een sterke band tussen Maggie en Adam. Een band die niemand nog lijkt te kunnen breken.

Waardering:

In het eerste deel van deze serie, Boerendochters, lazen we over Colleen O’Leary die trouwt met Rylan Montgomery. In dit tweede deel komen de broer en zus van Rylan, Gabe en Maggie, bij hen op bezoek. Rylan en Maggie werken in het weeshuis wat ze begonnen zijn. Maggie draagt tijdens haar bezoek een steentje bij terwijl Gabe een baan vindt bij de brandweer.
Al snel ontmoet Maggie Adam, de broer van Colleen. Adam is net vrijgekomen uit de gevangenis en probeert zijn leven op te bouwen. Rylan verbied Maggie contact te hebben met Adam. Maar Maggie kijkt door alle omstandigheden heen en ziet dat Adam van binnen een goed mens is.
Ook Gabe komt een meisje, Aurora tegen wat zijn hart veroverd maar ook voor hen is de weg niet makkelijk.
Dan breekt de tyfusepidemie uit in het weeshuis. Ook de dochter van Rylan en Colleen wordt ziek. Adam, Maggie, Gabe en Aurora zijn hier intensief bij betrokken en groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar buiten de muren van het weeshuis zijn de opstakels niet weg!
Het is belangrijk om eerst het eerste deel van deze serie te lezen. Er worden veel namen gebruikt zodat het in het begin even lastig is om alles te kunnen plaatsen.
Maar als je er eenmaal inzit, bijt je je er dan ook in vast. Een heerlijke historische roman. Er gebeurd heel erg veel, misschien net iets teveel. Maar alle wendingen en gebeurtenissen zorgen wel dat je graag verder leest om te weten hoe het afloopt. Fijn om te weten dat er ook een derde deel zal volgen over deze familie.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789029726603
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 21.99