Spannende boeken

Mourik, Ton van – De tijdmeesters

“De tijdmeesters” is het laatste deel van de Quadrantijnen-trilogie. Hiervoor kwamen “De eerstelingen” en “De
naamkamer”

Inhoud:

Bij het ophalen van een portretfoto van zichzelf en zijn nieuwe liefde, hoort Frascan Barieux over een verdwenen foto die, bijna een eeuw geleden, wereldwijd voor opschudding zorgde door een schokkende onthulling. Achteraf beseft hij dat een gelijksoortige nieuwe foto het uitgelezen middel is om de ware aard van Eligius, de internationaal geprezen voorman van het wereldwijde syndicaat de Quadrantijnen, te tonen. Of dit ondanks het digitale tijdperk gerealiseerd kan worden, is nog maar de vraag. Het is geen normale foto en de arm van Eligius reikt verder dan het zichtbare.

Waardering:

Dit boek begint ook met een proloog waarin een gebeurtenis uit een eerdere tijd wordt verteld. Dit keer over een fotograaf in de eerste wereldoorlog.
Jaren later ziet Frascan de foto, waarop heel veel engelen te zien zijn. Dat zet ook meteen de toon van dit boek, want in dit boek komt veel meer geestelijke strijd voor. De spil zijn Eligius (met de kwade geesten) en priester Guy Blanc (met Gods engelen). Guy lijkt uitverkoren te zijn om de geestelijke strijd met Eligius aan te gaan.
Eligius krijgt steeds meer macht. Hij woont nu in Jeruzalem en wil dat zijn centrum van zijn macht gaan maken. In de Israëlische geheime dienst gaan een paar mensen op onderzoek uit. Zij ontdekken dat informatie en mensen verdwijnen die met Eligius te maken hebben gehad.
Ook in dit boek staan veel details en komen veel personen voor. Daardoor leest het niet echt makkelijk. De verhalen van onderzoekster Meital Kite en de camera van Thalens zijn niet noodzakelijk voor het verhaal.
Toch vond ik dit boek het beste van de drie want dit boek werkt toe naar een confrontatie en in dit boek lees je veel meer over de geestelijke strijd.
Alhoewel Guy een gelovige christen is, lees je niet erg veel over christenen en de bijbel. De tijd van de macht van de antichrist loopt niet synchroon met de bijbel, terwijl de schrijver suggereert dat de gebeurtenissen die in de bijbel zijn voorspeld uit zullen komen. Ook lees je niets over de wederkomst van Jezus Christus. Dat is jammer!

Gegevens:

Uitgeverij Plateau
ISBN 9789058040701
Aantal blz: 286
Prijs: € 14,95