Historische romans

Oke, Janette- Westwaarts

Inhoud:

Emily Evans hoort in De roeping van Emily Evans over de geestelijke nood in nederzettingen op de prairies. Ze voelt zich geroepen om in een pioniersgemeenschap een nieuwe kerk te stichten.
Glenna en Berta gaat over twee zussen die elkaars tegenpolen zijn. Of eigenlijk vooral wíllen zijn. Maar wat is werkelijk het verschil tussen hen?
In De laatste kans voor Julia gaat de fabriek sluiten in Calder Springs, een klein stadje. Julia besluit te vechten om haar gezin én hun dorp te redden.

Waardering:

Deze omnibus bevat 3 verschillende boeken die ook goed los gelezen kunnen worden. Ze spelen allemaal rond 1900 in Canada.
In het eerste boek gaat het over Emily Evans die op de bijbelschool geroepen wordt om een nieuwe kerk op te richten op het platteland. De omstandigheden zijn lastig; er is weinig geld en steun.
Het tweede boek begint in de kindertijd van Berta en Glenna. Berta is een erg jaloers kind. Zij doet altijd precies het tegenovergestelde van wat de lieve Glenna doet. De kindertijd wordt vrij uitgebreid beschreven en is niet altijd boeiend. Het wordt een stuk boeiender als Berta ouder is en Thomas haar blijft bezoeken. Eindelijk gaat ze haar eigen gedachten en gedrag onderzoeken.
Het derde boek speelt in een totaal andere setting dan de eerste twee boeken. De houtfabriek in Calder Springs krijgt te weinig hout en moet sluiten. Alle gezinnen verliezen hierdoor hun inkomsten en velen verhuizen meteen. Maar Julia’s man John heeft zoveel moeite gedaan om een luxe huis te bouwen voor Julia dat ze allebei voor de ander niet weg willen gaan. Julia gaat samen met andere vrouwen onderzoeken of er andere manieren zijn om geld te verdienen. Dat valt niet mee.

Alle drie de boeken zijn streekromans. De karakters zijn niet erg uitgediept. De boeken zijn duidelijk christelijk.
Voor de prijs van maar € 16,95 zijn het leuke romans.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok (Redrose)
ISBN: 9789059777484
Aantal blz: 560
Prijs: € 16,95