Spannende boeken

Rosenberg, Joël C – Russische roulette

Serie ‘Marcus Ryker’ deel 2. Verder verschenen Het Kremlin complotMachtsstrijd in Jeruzalem, Het Beiroet protocol en De Libië tactiek

Inhoud:

Een nucleaire alliantie tussen drie wereldmachten zet de hele wereld op scherp. De schrikwekkende alliantie tussen Rusland, Iran en Noord-Korea staat op scherp.

Marcus Ryker moet koste wat kost uit handen van de Russische speciale troepen zien te blijven en zo snel mogelijk met het Witte Huis onderhandelen over de man die verantwoordelijk is voor de wereldwijde paniek: de Russische dubbelagent Oleg Kraskin. Als Marcus ontdekt dat Noord-Korea kernwapens wil verkopen aan Iran springen alle seinen op rood.

Kan hij samen met Oleg een manier vinden om wereldvernietiging te voorkomen?

Waardering:

Dit boek gaat verder waar het Kremlincomplot stopte. Marcus is net uit een vliegtuig gesprongen met de gewonde pilote Jenny en de vluchteling Oleg. Hij moet eerst veilig zien te landen en dan uit de handen van de Russen zien te blijven. 

De VS wil niets met hem te maken hebben omdat hij op eigen initiatief gehandeld heeft. Jenny is behoorlijk gewond en kan hem de eerste dagen niet veel helpen. Oleg is niet gewend aan spionage en vechten, dus aan hem heeft hij ook niet veel. Wie kan hen helpen?

Ondertussen lees je over de stiekeme onderhandelingen van Iran met Noord-Korea over kernkoppen uit Rusland. Er dreigt een grote nucleaire ramp! Maar niemand wil Marcus nog geloven. 

Gaat het lukken om de uitswisseling te voorkomen? En komt Marcus weer in de VS terug?

Een spannend actieboek! Het is leuk om verder te lezen over Marcus. Toch vond ik het eerdere deel iets realistischer dan dit. 

Gegevens:

Uitgeverij Kokboekencentrum
ISBN 9789023958291
Aantal blz: 400
Prijs: € 22,50