Eigentijdse romans

Tagg, Melissa – Een deur die altijd openstaat

“Een deur die altijd openstaat” is een los te lezen vervolg op “Als gebed de hemel raakt”

Inhoud:

‘Een deur die altijd openstaat’ van Melissa Tagg is een hartverwarmende roman over een onverwachte vriendschap. Jenessa Belville staat op het punt het huis waarin ze opgroeide en waaraan ze zoveel nare herinneringen heeft te verkopen.
Om het huis verkoopklaar te maken, krijgt ze hulp van Lucas Danby, een huursoldaat die aan extreem gevaarlijke missies deelneemt.
Als de twee in een schuurtje op het terrein drie verwaarloosde kinderen aantreffen, neemt hun leven een bijzondere wending.

Waardering:

In deze roman is de hoofdpersoon een personage dat ook al voor kwam in “Als gebed de hemel raakt”, journaliste en eigenares van de lokale krant: Jenessa Belville. Haar ouders zijn overleden en zij heeft als enig kind het grote historische pand geërfd. Maar ze heeft geen goede herinneringen aan haar tijd als kind in dat huis. Haar ouders maakten veel ruzie en er was weinig liefde. De enige die licht bracht in haar leven was haar tante, die in het huisje in de tuin woonde, maar die is opeens verdwenen. Daarom gaat ze het huis verkopen.

Om het huis op te ruimen en de tuin op te knappen schakelt ze Lucas in, die normaal gesproken maanden in Mexico fruit plukt. Dat denkt iedereen tenminste, maar Lucas is in feite een huursoldaat. Niemand weet dat hij na zijn desertie en zijn tijd in de gevangenis daarvoor nu laat zien dat hij wel kan en durft te vechten. Maar ook zijn thuissituatie was vreemd.

Beiden moeten hun verleden verwerken en plannen maken voor hun toekomst. Wat is echt belangrijk? En wat wil God van hen?

Weer een heerlijke roman die heel prettig leest. Het is fijn om ook weer over de andere personen te lezen in het boek dat hiervoor uit kwam. Hopelijk verschijnen er nog meer boeken over de vrienden van Jenessa en Lukas!

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029731454
Aantal blz: 336
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99