Nederlandse romans

Veenman, Sjoerd – Niet vermist

Inhoud:

 
Een zaak voor inspecteur Maritz. 
In de tuin van een villa aan de rand van Almere wordt het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. De eigenaar van het huis beweert het slachtoffer niet te kennen. Inspecteur Maritz probeert zo snel mogelijk haar identiteit te achterhalen, maar tot zijn verbazing is dat heel moeilijk. Niemand heeft haar opgegeven als vermist. Wie is de vrouw, die bij de politie van Almere al snel bekend komt te staan als ‘de tuindame’? En wie is er verantwoordelijk voor haar dood? 
Maritz is vastbesloten om de raadsels rond haar sterven en leven op te lossen, maar dat blijkt geen eenvoudige opdracht.
 

Waardering:

 
Bij een mooie villa wordt een lijk gevonden van een jonge vrouw in dure kleding. Ze draagt niets bij zich waarmee ze haar kunnen identificeren en de bewoner weet niet wie het is. 
Maritz gaat op zoek naar de achtergrond van het slachtoffer. Hij onderzoekt ook de bewoner van de villa, want zijn geschiedenis is niet helemaal schoon.
Het wordt steeds ingewikkelder als hij ontdekt dat de vrouw drugsverslaafd was. Haar vriend kan haar uiteindelijk identificeren. 
Een leuke detective met de markante inspecteur Maritz. Opnieuw is hij heel open over zijn geloof en opvattingen. Dit komt hem ook nu weer op problemen te staan. 
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Gebr. Koster
ISBN 9789055518548
Aantal blz: 157
Prijs: € 10,00