Historische romans

Vogel Sawyer, Kim – Een dame op de prairie

Inhoud:

Een historische roman vol liefde en humor, over een vrouw die les geeft in etiquette aan ruwe mannen. Abigail Grant moet plotseling in haar eigen inkomen voorzien. Ze neemt een baan aan als lerares etiquette, waarbij ze onbehouwen boeren uit Kansas manieren bijbrengt om ze klaar te stomen voor een huwelijk met een postorderbruid. Mark Cleveland, wiens vader ooit werd bedrogen door een postorderbruid, wil niets met het hele gebeuren te maken hebben en zeker niet met het rijkeluisdochtertje dat alles beter weet. Maar dan krijgt hij medelijden met Abigail, die zo haar best doet om deze ruwe mannen te polijsten. Hoe kan hij haar duidelijk maken dat perfectie geen garantie is op geluk?

Waardering:

Abigail wil graag een man en probeert dit via een koppelaarster. Maar ze is opgegroeid in hogere kringen en kan niet wennen aan de omstandigheden waarin de mannen leven. Mevrouw Bingham, de koppelaarster, besluit haar mee te nemen naar Kansas om daar een groep mannen voor te bereiden op de komst van hun bruiden. Het leven daar valt voor Abigail niet mee. Ze kan haar etiquetten niet loslaten maar vasthouden tussen de ruige mannen lukt ook niet.
Niet alle mannen in Kansas zijn op zoek naar een bruid. Mark Clevaland heeft geen goede ervaring met postorderbruiden en wil er niets mee te maken hebben. Of het nu komt doordat hij meer manieren heeft dat de meeste andere mannen of door zijn karakter, bij hem voelt Abigail zich het meest op haar gemak. En ook Mark voelt zich aangetrokken tot Abigail. Je ziet gaanderweg een liefdesrelatie tot stand komen. Mooi om de verandering in Abigail te zien. Hoe ze gaat leren wat er belangrijk is in het leven. En hoe haar dappere kant naar voren komt als ze met gevaar voor eigen leven mevrouw Bingham probeerd te redden.
Het boek is boeiend, vermakelijk maar bevat ook zeker een wat diepere boodschap. Een stukje spanning en romantiek ontbreken zeker niet.
Er zijn meer boeken geschreven over de postorderbruiden maar ‘Een dame op de prairie’ is geschreven vanuit een andere, originele invalshoek wat het boek wat extra’s geeft. Een aanrader!

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 978904353105
Aantal pagina’s: 367
Prijs: € 22,99