Historische romans

White, Roseanna M. – Dame tegen wil en dank

Serie ‘De geheimen van de eilanden’ – deel 1

Inhoud:

1906

Lady Elizabeth ‘Libby’ Sinclair houdt van microscopen en de natuur, daarom is ze niet zo populair bij mensen van haar stand. Op een zomer vlucht ze naar de prachtige Scilly-eilanden. Daar komt ze in aanraking met gevaarlijke geheimen die te maken hebben met de vorige bewoonster van haar zomerhuisje, die ook Elizabeth heette, en vreemd genoeg verdwenen is.

Oliver Tremayne, een heer en predikant, is vastbesloten om erachter te komen wat er met zijn zus gebeurd is, en hij zoekt daarbij de hulp van het meisje dat nu woont in wat Beth’s zomerhuisje geweest had moeten zijn… vooral wanneer hij beseft dat zij dezelfde nieuwsgierige jongedame is die hij twee jaar geleden vluchtig ontmoette, en die zijn liefde voor botanica en biologie deelt. Maar voor de zoektocht naar zijn zus is meer nodig dan wandelingen in de natuur, hij kan nauwelijks geloven hoeveel geheimen Beth voor hem had.

Terwijl Libby en Oliver samenwerken, krijgen ze te maken met oude legenden, piratenwrakken, verraad en het geheimzinnigste verschijnsel van allemaal: liefde.

Waardering:

Het is Lizzy gelukt om een paar maanden te ontsnappen aan de high society in Londen, door een huisje te huren op de Scillies. Van deze eilanden komt ook haar kamermeid Mabena Moon.
Al gauw blijken ze in een vreemd en gevaarlijk spel terechtgekomen te zijn. Van wie zijn de boodschappen afkomstig die ze ontvangen en de historische artefacten?
Als Oliver Tremaine opduikt om zijn zus Beth te zoeken, besluiten ze samen verder onderzoek te doen. Want Beth huurde voor hen dit huisje, maar is plotseling verdwenen. Waar is zij en waarom?

Een spannend boek, met een onmogelijke romance en mooie figuren zoals de opa en oma van Oliver. Het lijkt wel wat op een avonturenroman en boeit daardoor tot het einde.

Gegevens:

Uitgeverij Het Zoeklicht
ISBN 9789064513909
Aantal blz 402
Prijs: € 23,95