Eigentijdse romans

Witemeyer, Karen – Het geheim van de smid

Inhoud:

Wanneer Levi Grant de kans krijgt om smid te worden in Spencer, Texas, grijpt hij die met beide handen aan. Hij heeft zijn straf uitgezeten voor een onopzettelijke misdaad die een abrupt einde maakte aan zijn streven naar roem en fortuin, en nu wil hij met een schone lei beginnen – ergens waar niemand hem kent. Dus pakt hij zijn vroegere ambacht weer op.

Eden Spencer heeft besloten dat ze nooit zal trouwen. Ze wijdt zich geheel aan het beheer van de bibliotheek in het door haar vader gestichte stadje. Wanneer een reusachtige vreemdeling bij haar op de stoep staat om een boek te lenen, is ze dan ook huiverig om hem te vertrouwen. Gaandeweg echter ontdekt ze dat hij onvermoede kanten heeft – en dat laat haar hart niet onberoerd.

Eden is ervan overtuigd dat ze eindelijk een eervol en integer man gevonden heeft. Maar dan komt de waarheid aan het licht over Levi’s verleden als verloren zoon… Hoe kan hij ooit de liefde van de knappe bibliothecaresse herwinnen?

 

Waardering:

Levi krijgt, nadat hij vrij is gekomen uit de gevangenis, een baan als smid aangeboden. Hij doet goed zijn best om zijn verleden te verbergen, evenals zijn spraakgebrek. 
Al op de eerste dag ontmoet hij Eden, de eigenaresse van de plaatselijke bibliotheek. 
De verschillen tussen die twee zijn groot, maar toch trekken ze elkaar aan. En ze hebben een gezamenlijke liefde; boeken. Iedere dag gaat Levi naar de bibliotheek om daar te lezen.
Er ontstaat een vertrouwensband… totdat Eden hoort over het verleden van Levi.
Een heerlijke historische roman. Het spraakgebrek van Levi komt steeds weer naar voren. De ongemakkelijke gesprekken die daardoor soms ontstaan komen steeds weer terug. Dit is absoluut niet storend omdat het zo in het verhaal past.
Wederom een leuke roman van deze schrijfster, waarvan we hopen dat er nog veel zullen volgen!

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789077669624
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 19.95