Koning van het volk
Bijbelse romans

Afshar, Tessa – Koning van het volk

Inhoud:

In ‘Koning van het volk’ van Tessa Afshar, het los te lezen vervolg op ‘Prins van Perzië’, wordt een beroemd schrijfster aan het hof van koning Cyrus ontvoerd. Dochter Jemma besluit samen met haar zus naar haar op zoek te gaan. Daarvoor moeten ze wel onopgemerkt vijandig gebied binnensluipen en gevaarlijke bergpassen beklimmen.
Gelukkig krijgen ze hulp van de mysterieuze prins Asher. Wat Jemma niet weet, is dat hij slechts één doel nastreeft: wraak nemen op zijn bloeddorstige vader. Maar nadat Asher uit de gevangenis van zijn vader heeft weten te ontsnappen, voelt hij zich meer en meer aangetrokken tot Jemma, die haar eigen geheimen bewaart.
Jemma moet alles op alles zetten om de prins ervan te overtuigen alles op te geven waarvoor hij heeft gewerkt. Het lot van het Perzische rijk staat immers op het spel.

Waardering:

Koning Kores van de Perzen is in opstand gekomen tegen zijn grootvader, Koning Astyages van de Meden. Kores heeft een veel kleiner leger en veel minder geld, toch weet hij weerstand te bieden. Om meer strijders te krijgen stuurt hij zijn hoofdschrijfster Keren op reis. Zij weet meer krijgers te krijgen, maar wordt gevangen genomen en belandt in de gevangenis van Astyages bij Asher. Asher is de zoon van Astyages, maar zijn moeder was een Judese slavin. Hij is nooit erkend door zijn vader, maar die heeft ontdekt dat hij hele goede wapens maakt. Asher verkoopt die aan landen die tegen zijn vader strijden, omdat hij hem intens haat door hoe hij met zijn moeder is om gegaan.

Als Jemma en haar familie hoort dat Keren gevangen is gaan ze meteen op weg om haar te bevrijden. Uiteindelijk moeten Jemma en haar zus een hele gevaarlijke missie doen om hun moeder te bevrijden. Ze nemen ook Asher mee, op hun moeders verzoek.
Keren weet dat Kores Ashers wapens nodig heeft. Ze wil Asher ertoe bewegen die aan hem te verkopen, ook al heeft Kores nu geen geld. Kan ze Asher ervan overtuigen dat Kores de Meden zal verslaan?

Ook nu spelen de profetieën van Jeremia en Jesaja een grote rol in dit verhaal. Zij hebben immers al geprofiteerd dat Kores de Meden zal verslaan en Israël terug zal laten gaan naar hun land.

Zoals in elk boek begint ook hier elk hoofdstuk met een bijpassende bijbeltekst. Het is mooi om de hoofdpersonen uit het boek hiervoor terug te zien en te lezen hoe de geschiedenis verder gaat.
Het is vaak spannend en er is sprake van romantiek, maar ook het geloof heeft een mooie plaats.
Achterin heeft de schrijfster een verantwoording geschreven over wat echt gebeurd is en wat fantasie is. Ze heeft goed studie gemaakt van de tijd en cultuur waarin dit afspeelt.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029736121
Aantal blz 381
Prijs: € 24,99
Prijs ebook: € 9,99
Uitgave februari 2024