Eigentijdse romans

Alexander, Tamera – Duizend kleine keuzes

Inhoud:

Sommige geheimen kunnen niet verborgen blijven… Claire Powells prachtige leven staat op de kop als haar man een partnerpositie aanneemt bij een advocatenkantoor in een andere staat zonder met haar te overleggen. Bovendien koopt hij ongezien een groot historisch huis. Dat zet hun toch al kwetsbare huwelijk op knappen. In 1863 zit de zwangere Charlotte Thursmann gevangen in een huwelijk vol mishandeling. Ze moet vechten om haar ongeboren kind en de tot slaaf gemaakte leden van haar huishouden te beschermen. Wat kan één vrouw doen tegen zoveel geweld en onrecht? Zowel Claire als Charlotte ontdekken dingen over zichzelf die ze nooit wisten en geheimen die lang verborgen waren, die de kracht hebben van Gods genezing en herstel. Ze moeten er alleen voor kiezen om die kracht toe te laten.

Waardering:

Claires vertrouwen is beschaamd door de ontrouw van haar man maar ze wil hem vergeven en samen verder gaan. Dat Stephen een baan in Colorado en ongezien en zonder overleg een vooroorlogs huis koopt, doet hun huwelijk geen goed.
Tot Claire erachter komt dat zijn affaire niet voorbij is. Totaal overstuur vlucht ze naar huis en ontdekt precies dan dat het een huis vol geheimen en verhalen is.
Het vinden van een oud dagboekje en het lezen daarvan doet veel met Claire. Maar ook de bijzondere vriendschap die ze sluit met Bernice laten haar nadenken over het leven.
Een paar hoofdstukken zijn gewijd aan Charlotte, de schrijfster van het dagboekje. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog doet Charlotte wat ze kan om slaven te helpen, met gevaar voor eigen leven.
Een prachtig boek! Een hedendaagse roman is niet wat we kennen van Tamera Alexander maar als dan toch de Amerikaanse Burgeroorlog aan bod komt is het weer helemaal een boek van haar.
Een hele mooie mix, geschreven vol gevoel en met duidelijke boodschappen over vertrouwen, liefhebben en vergeven. Alleen maar positief over deze mooi uitgediepte personages, vol emoties beschreven. Een absolute aanrader!
Achterin het boek zijn gespreksvragen opgenomen.

Gegevens:

Uitgeverij: Van Wijnen
ISBN: 9789051946192
Aantal pagina’s: 389
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: mei 2024