Austin, Lynn – Al mijn geheimen
Historische romans

Austin, Lynn – Al mijn geheimen

Inhoud:

In de familiesaga ‘Al mijn geheimen’ vertelt Lynn Austin het verhaal van drie vrouwen die op zoek zijn naar geluk ten tijde van de Gilded Age. Wanneer haar man onverwacht overlijdt en haar niets nalaat van zijn grote fortuin, slikt Sylvia haar verdriet weg en doet ze er alles aan om haar dochter Addy te ontzien. Als ze een goede, rijke echtgenoot voor haar vindt, hoeft er misschien wel niets aan hun welgestelde leefstijl te veranderen.
Sylvia’s schoonmoeder Junietta heeft echter een heel ander leven voor haar schoon- en kleindochter in gedachten. Een leven ver weg van de verwachtingen van de maatschappij. Maar om deze droom een kans te geven, moeten Sylvia en Junietta eerst in het reine komen met hun pijnlijke verleden. Alleen door hun geheimen aan het licht te brengen, is er hoop op een toekomst die nog beter is dan ze ooit hebben durven dromen

Waardering:

Als Addy’s vader overlijdt blijven zij, haar moeder en haar grootmoeder achter in het immense huis dan haar overgrootvader heeft laten bouwen. Helaas heeft hij ook bepaald dat het bedrijf en kapitaal in handen van een mannelijk nazaat vallen, hun achterneef Roger. Zij komen hierdoor in een hachelijke positie.
Haar moeder, Sylvia, wil het liefst dat Addy nog snel met en rijke man trouwt en zo het huis kan behouden. Haar oma, Junietta, wil juist dat ze het huis verkopen en dat Addy zelf een man kiest met wie ze wil trouwen.
Om Addy bewuster te maken van het leven buiten haar eigen rijke kring neemt Mimi Junietta haar mee naar de doelen van haar liefdadigheidsstichting. Hun notaris, Howard, vergezelt hen op die reizen.

Junietta is de eerste die eerlijk haar eigen geschiedenis aan Sylvia en Addy vertelt. Daarna vertelt ook Sylvia over haar eigen geschiedenis.

Dit is precies het soort boek waar Lynn Austin zo sterk in is. Drie generaties vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Doordat ze wisselt van tijd en perspectief blijft het boeien.
Het boek leest prettig, de karakters zijn goed beschreven en het christelijk geloof heeft een belangrijke plaats.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029736411
Aantal blz 455
Prijs: € 25,99
Prijs ebook: € 12,99
Uitgave februari 2024

Extra:

Lees hier het leesfragment