Richardson, Kim Michele - De laatste libelle
Historische romans

Richardson, Kim Michele – De laatste libelle

Inhoud:

‘De laatste libelle’ van Kim Michele Richardson is een ontroerende historische roman voor fans van Kate Quinn en Delia Owens.
Het is 1936. De 19-jarige Cussy Carter leeft eenzaam in de bossen als de laatst overgebleven vrouw van een geslacht van blauwe mensen uit Kentucky. Om uit haar isolatie te ontsnappen, besluit ze boekkoerier te worden in dienst van de overheid. Op haar trouwe muilezel rijdt ze langs een gevaarlijke route om boeken te bezorgen bij verarmde heuvelbewoners. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden, maar krijgt ze ook te maken met vijandigheid van andere bergbewoners, die haar vanwege haar huidskleur en liefdadigheid wantrouwen…
Kim Michele Richardson werd bij het schrijven van deze veelkleurige roman geïnspireerd door de blauwe Fugate-familie en de dappere paardkoeriers die tijdens de Grote Depressie de meest afgelegen inwoners van boeken voorzagen. De roman is inmiddels al in meer dan twaalf talen vertaald.

Waardering:

Diep in de bossen en bergen van Kentucky woont Cussy Mary Carter, ook wel Libel genoemd. Ze wordt zo genoemd vanwege haar blauwe huidskleur. Ze is na haar vader de laatste met die huidskleur en zal waarschijnlijk de laatste blijven. Ze worden door de meeste mensen gemeden en als kleurling aangemerkt.
Ze heeft een baantje bemachtigd bij de boekenbezorgers die per paard door de bergen boeken bezorgen bij de mensen. Dat vindt ze heerlijk om te doen, mensen blij maken met boeken.
Maar dan geeft haar vader goedkeuring aan Charlie Frazier om met haar te trouwen. Hij is een oude en vieze man en de enige die met haar wil trouwen in ruil voor het stukje land van haar vader. Maar Cussy’s angst is terecht.
Keer op keer zijn er mensen die haar kwaad willen doen of kwetsen. Cussy blijft de mensen aardig bejegenen en boeken brengen.
Uiteindelijk leert ze haar kleur te aanvaarden. Maar zelfs als ze denkt dat alles goed komt, gaat het weer verkeerd.
Een prachtige en aangrijpende roman over een onbekend thema. Het boek boeit van begin tot eind en zit vol met leed en hoop.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029736466
Aantal blz 350
Prijs: € 22,99
Prijs ebook: € 14,99
Prijs luisterboek: € 4,99
Uitgave mei 2024

Extra:

Lees hier het leesfragment