Nederlandse romans

Berg, Rien van den – Aslander, Het laatste gezicht

Inhoud:

‘Ze krijste niet en ze schoot niet als een roofkat op haar prooi af. De tengere jonge vrouw naderde de psychiater langzaam, zwijgend. Mooi bijna, afgezet tegen de kille onpersoonlijkheid van de observatieruimte, met de spanning rond haar lippen en een lok van haar donkerblonde haar half voor haar gezicht. Maar in haar ogen stond het duister van haar doel: hem vermoorden. Met haar blote handen.’

Wanneer psychiater Egge Johannes de enige overlevende van een seriemoordenaar onder behandeling krijgt, wordt al snel duidelijk dat alleen zij kan vertellen wat de dader met zijn slachtoffers doet. Zij is de laatste strohalm voor het politieteam dat probeert op het spoor te komen van deze gruwelijke moordenaar.

Maar ze is in shock. Ze zwijgt als het graf.

De tijd dringt, en de psychiater roept de hulp in van dominee Lammert Aslander. Om een nieuwe moord te voorkomen zal hij tot het uiterste moeten gaan. Letterlijk.

 

Waardering:

Aslander; Het laatste gezicht. Het vervolg op het boekenweekgeschenk van 2012, Aslander.

Opnieuw wordt Aslander betrokken bij een moordzaak. Een seriemoordenaar vermoort vrouwen met zijn blote handen. Er is één overlevende. Deze vrouw is opgenomen in de kliniek waar Egge Johannes werkt. 
Zij kan infomatie over de moordenaar prijsgeven. Maar de vrouw zwijgt. Ze interpreteert het gedrag van de moordenaar, waardoor ze levensgevaarlijk is.
Wanneer het volgende slachtoffer verdwijnt, is Aslander bereid om heel gevaarlijk spel te spelen.
Opnieuw een goed boek van Rien van den Berg. Hij weet de spanning goed op te bouwen. Zo beschreven, dat je als het ware één van hen bent. De verhouding tussen Aslander en Thera, hoe wrevelig ook, zorgt voor wat luchtigheid.
Het stukje medische / psychische informatie is interessant om te lezen. Het is te merken dat de schrijver zich er in verdiept heeft. Op naar deel 3!

 

Gegevens:

Uitgeverij: Vuurbaak
ISBN: 9789058040732
Aantal pagina’s: 
Prijs: € 17.90