Eigentijdse romans

Rubart, Jim – De mysterieuze stoel

Inhoud:

De jonge antiekhandelaar Corin Roscoe kijkt vreemd op als hij op een dag van een oudere dame een stoel krijgt aangeboden. De vrouw beweert dat het meubelstuk bijzondere krachten bezit. Corin doet haar verhaal af als onzin, totdat een paar dagen later iets wonderlijks gebeurt: een zieke jongen geneest nadat hij in de
stoel heeft gezeten.
Er komt bij Corin een plan op. Kan de stoel ook genezing brengen aan zijn broer, wiens leven hij twaalf jaar eerder heeft verwoest? Al snel blijkt dat niet alleen Corin belang heeft bij de stoel. Het nieuws van de genezing van de jongen heeft zich als een lopend vuurtje verspreid en Corin moet alles op alles zetten om de stoel te beschermen.
Corin gaat op zoek naar de waarheid achter de stoel en leert daarbij een belangrijke les…

Waardering:

Corin gelooft eerst totaal niet in een speciale kracht van de stoel die hij van een oude dame krijgt. Maar als er steeds meer mensen genezen door het zitten in de stoel wordt hij nieuwsgierig. Hij zoekt al jaren naar genezing voor zijn broer. Kan de stoel daar voor zorgen?
Er blijken verschillende mensen geobsedeerd te zijn door de stoel. Al snel beseft Corin dat hij de stoel moet verbergen. Dat verhindert echter niet dat er zeer spannende momenten voorkomen in het boek.
Herstel van relaties is het thema van dit boek. Daarbij wordt duidelijk gemaakt dat herstel alleen mogelijk is door Christus. Genezing is niet altijd lichamelijk, kan ook geestelijk zijn!
Het boek zit vol met suggesties en symbolische betekenissen. Daar moet je van houden, maar ik vind het briljant!
De stoel is een prachtige uitvinding van de schrijver.
Het boek boeit van begin tot eind. Je vraagt je telkens af wat jij in zo’n situatie zou denken. Net als je denkt het antwoord te weten, verandert de situatie weer. Zelfs als je het boek uit hebt, blijf je er nog over nadenken.
Een heel bijzonder boek!

Gegevens:

Uitgeverij Barnabas
ISBN 9789085202431
Aantal blz: 384
Prijs: € 19,95