Spannende boeken

Mourik, Ton van – De eerstelingen

“De eerstelingen” is het eerste deel van de Quadrantijnen-trilogie. Hierna volgen “De naamkamer” en “De
tijdmeesters”

Inhoud:

Op zoek naar een vertaler voor een oud en mysterieus document, ontmoet Anna van Amstel de flamboyante hoogleraar Frascan Barieux. Hij vermoedt dat het een ooggetuigenverslag is van een van de meest opzienbarende gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis.
Tijdens hun zoektocht naar de ontbrekende andere helft van de handgeschreven brief, komen ze in botsing met de Quadrantijnen. De strijd met dit eeuwenoude machtsgenootschap dat op hetzelfde document aast, wordt tot in de hoogste internationale regionen gevoerd. Wat de massale verdwijning van relikwieën ermee te maken heeft, weet niemand.
Of Anna, Barieux en hun medestanders het tij kunnen keren, staat of valt met de ontsluiering van beide delen van het perkament.

Waardering:

Het boek begint met de inval van de Duitsers in Oostentijk. Een joodse letterzetter bij de krant raakt zijn baan kwijt en moet vluchten. Dan probeert hij een kostbaar oud document te ruilen voor de veiligheid van zijn vrouw.
Jaren later vindt de kleindochter van de SS-er het document in de bezittingen van haar vader. Ze wil weten wat het is.
Zodra zij informatie daarover gaat zoeken wordt het gevaarlijk.
Het begin van het boek is wat onoverzichtelijk. Er komen erg veel personen in voor en er worden te veel details bij gehaald. Dat is jammer, want het verhaal op zich is leuk verzonnen.
Het boek is niet echt christelijk te noemen, alhoewel het document duidelijk met de bijbel te maken heeft.
De titel is goed gevonden en ook het onderwerp van het document.

Gegevens:

Uitgeverij Plateau
ISBN 9789023992028
Aantal blz: 270
Prijs: € 10,00