Spannende boeken

Baan, Jacques van de – Prooi

Inhoud:

Andrew Smith heeft als commando vele missies uitgevoerd in brandhaarden over de hele wereld. Onder geheimzinnige omstandigheden is hij uit actieve militaire dienst ontslagen en als politieman gestationeerd in het Canadese dorpje Waterton. 

Rond middernacht wordt Waterton geconfronteerd met een uitzonderlijk natuurverschijnsel. Bovendien worden de bewoners opgeschrikt door een angstschreeuw die het ergste doet vermoeden. Iets is Waterton binnengedrongen.

Al snel blijkt dat een toenemend aantal slachtoffers te betreuren is. Mensen verdwijnen onder onverklaarbare omstandigheden en laten sporen achter die duiden op extreem geweld. In de chaos die ontstaat, neemt Andrew de leiding van het dorpje op zich.

Susan Vanderbilt verricht baanbrekend wetenschappelijk werk bij een bacteriologisch onderzoek. Zij is onder de indruk van haar plaatsgenoot Andrew Smith en biedt hem haar hulp aan bij het oplossen van de mysterieuze gebeurtenissen. Hun samenwerking leidt tot meer dan het vaststellen van schokkende feiten.

Waardering:

Andrew Smith is door omstandigheden als politieagent gestationeerd in het kleine dorpje Waterton. Hij is er nog maar enkele weken als er vreemde dingen gebeuren. Het regent as en er worden mensen vermist. Al snel wordt duidelijk dat er een vulkaan is uitgebarsten. Maar dat verklaart de vermissing niet. Wanneer er lichaamsdelen worden gevonden die van het lijf zijn afgerukt, wordt duidelijk dat hier iets ernstigs aan de hand is. 
Andrew neemt de leiding en werkt samen met Susan Vanderbeelt. Susan is wetenschapper en heeft bevoegdheid tot pathologische anatomie. 
De ontdekking die ze doen is schokkend. Het gevaar is groot, en Andrew besluit alleen op onderzoek uit te gaan.
Een prachtig boek, geschreven door een Nederlands auteur. Als je hier eenmaal in begint, valt het niet mee om te stoppen. De spanning loopt steeds hoger op.
Erg interessant om te lezen over Genetische Manipulatie. Het is te merken dat de schrijver zich hier goed in verdiept heeft. Ook de ethische kant hierover gaat hij niet uit de weg. Dit wordt gecombineerd met de liefde die opbloeit tussen Andrew en Susan.
Steengoed debuut! We kijken vol verwachting uit naar zijn volgende boek! (verwacht het voorjaar van 2013)

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN: 9789033124679
Aantal pagina’s: 319
Prijs: € 21.95