Spannende boeken

Collins, Brandilyn – Levend doelwit

Inhoud:

Hannah Shire rijdt met haar demente moeder over een landweggetje. Wanneer ze zien dat er een ongeluk is gebeurd, stoppen ze om hulp te bieden aan een gewonde man, die Hannah mysterieuze woorden influistert. Kort daarna worden Hannah en haar moeder met de dood bedreigd, zelfs de politie blijkt onbetrouwbaar. De vrouwen moeten vluchten voor hun leven. Ze vinden onderdak bij Emily, Hannahs dochter, maar het gevaar is nog niet geweken. Sterker nog: het hele land is in gevaar…

Waardering:

Hannah en haar dementerende moeder belanden in een nachtmerrie nadat ze hulp geboden hebben bij een auto ongeluk.
Van het ene op het andere moment worden ze verdacht van o.a. moord door de plaatselijke politie en worden ze tegelijkertijd achterna gezeten door terroristen.
De stervende man van het auto ongeluk heeft een USB-stick in Hanna’s jaszak laten glijden. Na onderzoek van Hanna’s dochter blijkt dat er een terroristische aanslag is beraamd. Binnen enkele dagen zal het elektrisch netwerk platgelegd worden.
Hannah is bang en weet niet wie ze vertrouwen kan. Samen met haar dementerende moeder is ze op de vlucht. Ook haar dochter Emily raakt bij de zaak betrokken en sluit zich aan bij de vrouwen.
Brandilyn Collins heeft opnieuw een goed verhaal neergezet. Tot het einde toe is het voor de lezer ook niet duidelijk wie nu precies welke rol speelt. Je voelt de frustratie van Hannah. Onterecht verdacht, weten dat er een aanslag komt, maar niemand wil luisteren en ook nog eens de zorg voor haar moeder.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029722797
Aantal pagina’s: 336
Prijs: € 19.95

Extra:

Lees hier het eerste hoofdstuk