Spannende boeken

Nappa, Mike – Annabel Lee

Inhoud:

In deze bloedstollende thriller van Mike Nappa wordt de tiener Annabel Lee Truckson samen met een waakhond door haar mysterieuze oom in een militaire bunker onder de grond gestopt. Een verklaring krijgt ze niet. Het laatste wat haar oom tegen haar zegt, zijn een paar Duitse woorden en het bevel: ‘Doe de deur voor niemand open, hoor je? Ook niet voor mij.’
Boven de grond zijn twee detectives, een voormalige sluipschutter genaamd The Mute en een raadselachtige ‘Dr. Smith’ op zoek naar Annabel. Hoe weten ze van haar bestaan? Wie wil haar bevrijden? En waarom wil de ander haar voor altijd gevangen houden? En wie vindt haar als eerste?

Waardering:

 

Annabel is een 11-jarig meisje en wordt opgevoed door haar oom. Op een dag wordt ze, samen met een herdershond voor wie ze doodsbang is, opgesloten in een kelder. Ze heeft geen idee waarom dit gebeurd en hoe lang ze hier zal moeten blijven. Haar oom laat haar achter met de boodschap dat ze voor niemand de deur open mag doen, alleen als hun geheime codewoord genoemd wordt. Bij het lezen van de verhaallijn over haar oom wordt al snel duidelijk dat hij niet meer leeft en dus Annabel niet meer bevrijden kan. Hij heeft wel boodschappen achter gelaten aan mensen die dan ook naar Annabel op zoek gaan; zijn rechterhand ‘de Mute’ en twee privédetectives.
Maar ondertussen zijn er ook mensen met minder goede bedoelingen op zoek naar Annabel.
Het blijft lang onduidelijk waarom Annabel zo belangrijk is. Er wordt lang, iets te lang, naar de ontknoping toegewerkt. En als deze is er, komt het als een wat vergezocht verhaal over.
Spannend is het boek zeker wel! Met gevaar voor eigen leven doen de detectives wat er van hen verwacht wordt.
Annabel is 11 jaar maar komt veel ouder over. Ze is vroegwijs maar het komt niet altijd even realistisch over. Ondanks wat minpuntjes is het een boek waar je in vastgezogen zit. Onverwachte gebeurtenissen, maken je nieuwsgierig naar het vervolg. Een spannend boek waarin de humor niet ontbreekt. Deze vind je vooral in de samenwerking tussen het detective-paar. Dat geeft een leuke afwisseling in het verhaal.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok
ISBN: 9789043528467
Aantal pagina’s: 309
Prijs: € 19.99