Eigentijdse romans

Brown, Jennifer – Hate list

Inhoud:

De lijst was eigenlijk haar idee. Maar Valerie kan haar ogen niet geloven als haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. 
Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden, nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?

Waardering:

In ons land zijn nog niet zoveel boeken over schietpartijen op scholen uitgekomen als in Amerika. Daarom alleen al is het een interessant boek. Maar het verhaal is ook origineel omdat het geschreven is vanuit de vriendin van de schutter.
Na de schietpartij worstelt Valerie erg met de vraag: waarom heb ik dit niet zien aankomen? Ze wordt depressief en het kost haar heel veel moeite om weer naar school te gaan. De gesprekken die ze daarna met dr. Hieler heeft, zijn erg goed weergegeven.
De gevoelens van de tiener Valerie en de leefwereld van tieners vind ik heel goed beschreven.
De roman is niet echt christelijk, maar er komen geen vloeken of ongeoorloofde sex in voor. Wel lees je dat één gezin veel meer naar de kerk gaat na de schietpartij en ook hebben leren vergeven.
Het boek leest vlot weg en het karakter van Valerie wordt goed uitgediept.

Gegevens:

Uitgeverij Callenbach (Young Adult)
ISBN 9789026603983
Aantal blz: 367
Prijs: € 18,95

Extra:

Lees een leesfragment

{youtube}VP1KyPxncAc{/youtube}