Nederlandse romans

Crispijn, Margreet en Reina – Herfstsonate

Dit boek is het vierde deel in de serie over de families De Boulogne en Gerlach. Hiervoor verschenen “Het lied der seizoenen”, “Melodie in herinnering” en “Prelude in springtij”

Inhoud:

November 1956… De Hongaarse opstand is uitgebroken.
Emma van Boulogne, de dochter van Jantine, ontmoet Imre Arvay, een pianist die tijdens de Hongaarse opstand naar Holland is gevlucht. Emma raakt door deze ontmoeting in de problemen.
Haar geadopteerde nichtje Debora Gerlach gaat op zoek naar de familie van haar verdwenen, joodse ouders. Ze komt David Weiszman tegen, die haar familie van dichtbij heeft meegemaakt en natuurlijk wil Debora alles van hem horen! Maar is dat wel zo verstandig?
Terug uit San Francisco, gaan Laurien en Olivier van Boulogne bij de ouders van Olivier inwonen. Laurien van Boulogne komt in zwaar weer terecht. Haar huwelijk met Olivier dreigt te stranden.

Zowel Emma als Debora en Laurien komen voor keuzes te staan die hun toekomst ingrijpend zullen bepalen.

Waardering:

Het vierde en laatste deel over de families De Boulogne en Gerlach speelt in de tijd van de Koude Oorlog en de Hongaarse opstand. Het gaat in deze roman vooral over Emma, Laurien en Deborah.
De verschillende verhalen en problemen van de vrouwen zijn interessant en afwisselend. Door al die verschillende verhalen zijn de personen wel minder uitgediept.
Het boek leest vlot weg en het is leuk om te lezen hoe het verder met de personen uit de eerdere delen gaat.

Gegevens:

Uitgeverij VCL/West-Friesland
ISBN 9789059774223
Aantal blz: 351
Prijs € 15,95