Historische romans

Byler Younts, Elisabeth – Onder haar hoede

Inhoud:

Marinier Joe Garrison keert na de oorlog terug naar huis en kijkt ernaar uit om weer voor zijn dochter Daisy, die doof is, te zorgen. Eenmaal thuis ontdekt hij dat het meisje erg verknocht is aan Esther Detweiler, een Amish vrouw die zich na het overlijden van zijn vrouw over het meisje heeft ontfermd. Joe voelt zich aangetrokken tot Esther en beiden hebben het beste met Daisy voor, maar om dichter tot elkaar te kunnen komen zullen ze eerst het verleden een plek moeten geven.

Waardering:

Na de dood van haar nichtje Irene heeft Esther Detweiler de zorg van haar dochtertje Daisy op zich genomen. Irenes man, Joe, is sergeant in het leger en is al een paar jaar van huis.
Naast Daisy heeft Esther niemand. Het is dus ook haar grote angst dat op een dag Joe zal terugkeren en Daisy mee zal nemen.
En die dag komt! Voor iedereen is de situatie moeilijk. Het feit dat Daisy doof is, maakt het niet makkelijker.
Langzaam bouwen ze de contacten op om zo te kunnen wennen. Voor Esther is het een moeiljke tijd. Want naast dat ze Daisy los moet laten, is ook haar vader, van wie ze dacht dat hij al jaren overleden was, teruggekeerd. Esther, die zich jarenlang eenzaam heeft gevoeld, kan hem niet zomer vergeven.
Ook Joe heeft het niet makkelijk. Hij wil graag een goede vader zijn voor Daisy. En misschien zelfs wel een man voor Esther. Maar hij is getraumatiseerd door zijn oorlogservaringen. Hoe kan hij mensen in zijn huis toelaten zolang hij ’s nachts in zijn slaap zo tekeer gaat? Onder haar hoede is een mooi, boeiend boek. Anders dan de doorsnee Amish-romans. In de twee eerder verschenen boeken van deze schrijfster lazen we al meer over deze gemeenschap en de Amish in tijde van de oorlog. Wat in dit boek opvalt is de armoede waarin Esther leeft. In de wat zoete Amish-verhalen lijkt het vaak dat dat niet voorkomt omdat veel draait om bakken e.d. Dit boek laat meer realiteit zien. Een mooie einde van de 3-delige serie over de Amish en de oorlog. Hoewel het aansluit bij eerder verschenen boeken is het heel goed zelfstandig te lezen.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN 9789088653537
Aantal pagina’s: 400
Prijs: € 20,99