Historische romans

Hedlund, Jody – De lichtwachter

Inhoud:

Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in een haastig gesloten huwelijk met de knappe, maar stille vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Pas na hun bruiloft hoort Emma de geruchten rond de dood van zijn vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

Waardering:

Emma Chambers wil een nieuw leven opbouwen. Maar tijdens de bootreis wordt het schip overvallen door piraten. Ternauwernood wordt ze van de verdrinkingsdood gered.
Nog dezelfde dag trouwt ze met haar redder. Het lijkt een goede oplossing voor hen beiden.
Hoewel Emma zich thuis voelt bij Patrick, weet ze dat er een verhaal achter hem zit.
Als ze daar stukjes bij beetjes achter komt, twijfelt ze of ze wel bij hem blijven kan.
Patrick heeft een ruig verleden maar heeft dat achter zich gelaten. Hij vindt dat hij een leven met Emma niet verdiend heeft. Toch wil hij niets liever dan samen met Emma en zijn zoontje Josiah een gezinnetje vormen.
Omstandigheden zetten Patrick onder druk. Maar dan springt Emma voor hem in de bres.
Een verhaal dat prettig leest. De afloop is voorspelbaar maar er gebeuren tussendoor wel dingen die maken dat het geen saai boek is. Het personage van Patrick is wat meer uitgediept dan Emma. Zijn worsteling met het verleden en het verzwijgen daarvan tegenover Emma is mooi beschreven. In Emma had wat meer gevoel gelegd mogen worden.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029723879
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19.99