Eigentijdse romans

Coble, Colleen – De bruid van de vuurtorenwachter

Inhoud:

Katie Russell was nog maar een kind toen al van haar verwacht werd dat ze zou trouwen met iemand van hoge komaf. Haar familie zet haar onder druk om een relatie aan te gaan met de rijke vrijgezel Bartholomew Foster. Hij raakt haar hart niet, maar staat wel garant voor een zorgeloze financiële toekomst.

Op een avond beluistert Katie een kille woordenwisseling tussen haar vriendin Eliza en een bekende mannenstem. Spoedig daarna komt Katie erachter dat Eliza verdwenen is. Het misdrijf lijkt in verband te staan met een ander geval dat onderzocht wordt door Will Jasperson, de knappe nieuwe vuurtorenwachter. Katie en Will gaan al snel samenwerken in hun zoektocht naar de waarheid. Een samenwerking die langzamerhand uitgroeit tot iets meer.

Ondanks alle gevaren voelt Katie zich sterk aangetrokken tot Will. Ze heeft niet de vrijheid om te trouwen uit liefde, maar vindt kracht in de rust die Will uitstraalt. Een rust die voortkomt uit zijn Godsvertrouwen.

Waardering:

Katie Russel werkt als telefoniste en vangt een gesprek op tussen Eliza en een man. Ze herkent de mannenstem, maar kan hem even niet plaatsen. Katie gaat op onderzoek aan en treft in het huis van Eliza een vreemde man aan, samen met de baby van Eliza. En Eliza zelf is verdwenen.
De vreemdeling blijkt de nieuwe vuurtorenwachter te zijn en werkt samen met Eliza om achter de waarheid te komen.
Door haar verleden en de wankele staat van het bedrijf van haar vader, weet Katie dat ze moet trouwen met de rijke Bartholomew. Maar nu ze de vuurtorenwachter heeft ontmoet weet ze niet meer wat ze moet doen.
De karakters in het boek blijven wat oppervlakkig. Maar doordat er steeds weer onverwachte dingen gebeuren blijf je toch doorlezen. Het verloop van de relatie van Kate is vanaf het begin duidelijk, maar ook daarin is er dan ineens weer een onverwachte kant.

Gegevens:

Uitgeverij: Den Hertog
ISBN:  9789033124600
Aantal pagina’s: 315
Prijs: € 19.90