Eigentijdse romans

Crandall, Susan – Het sprookje van de eeuwige zomer

Inhoud:

Het sprookje van de eeuwige zomer van Susan Crandall is een ontroerende roman over de kracht van verzoening in verstoorde relaties.

Tally James ziet haar jongere broer op tv in het nieuws – in een item over een moord. Ze besluit terug te keren naar Mississippi om de confrontatie met haar verleden aan te gaan. Daar ontdekt Tally dat er op sommige wrange vragen al even wrange antwoorden bestaan, maar dat er ook een mogelijkheid is om relaties te herstellen en weer voor het goede te kiezen.

Waardering:

Tally is al jong het disfunctionele gezin waar ze in opgroeide ontvlucht. Ze wilde een goede toekomst en daarvoor moest ze zich los maken van haar familie.
Nu ziet ze haar jongere broer als verdachte van moord op tv. Ze moet terug om hulp te regelen voor hem. En ze gaat naar de enige familie waar ze hulp denkt te kunnen krijgen.
Daar vindt ze alleen Ross, de zoon en vriend van haar broer terug. Zijn ouders zijn overleden en haar oudere broer Griff die bij Ross en zijn ouders woonde is met de noorderzon vertrokken.
Heel langzaam herstelt de vriendschap tussen Ross en Tally.

Je leest over de tijd dat ze nog jong waren. Over de psychische ziekte van hun moeder. Hoe ze soms maanden verdween. Over hun vader. En over hun oma die het gezin bij elkaar hield.

Een indrukwekkend boek dat heel goed geschreven is.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789023959137
Aantal blz: 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99

Extra:

Lees het leesfragment