Eigentijdse romans

Raney, Deborah – Danklied

Deel 5 in de serie Chicory Inn. Eerdere delen zijn: Dochterlief, Draagkracht, Droomwens en Dierbaar
 

Inhoud:

 
Link Whitman is vrijgezel en baalt van zijn baan. Als de volgende Whitman-bruiloft zich aandient, beseft hij dat hij als enige van zijn familie ongetrouwd is. Dat zijn zussen er hun levenswerk van maken om hem aan een vrouw te koppelen, is niet langer grappig. Hij stort zich op zijn werk en helpt zijn ouders met hun bed & breakfast. 
 
Al haar hele leven moet Shayla Michaels schipperen tussen twee werelden. Haar moeders blanke familie heeft geen goed woord over voor haar en haar Afro-Amerikaanse vader, en haar vaders familie heeft haar pas na een lange tijd geaccepteerd. Haar vader zelf is verbitterd geraakt na de dood van haar moeder en de arrestatie van haar broer Jerry, en Shayla draagt de zware verantwoordelijk voor hem en haar nichtje Portia. 
 
Alles verandert als op een morgen Portia een straat in rent en Link haar bijna aanrijdt. Het volgende moment raakt hij in de ban van de Portia’s tante, Shayla, een prachtige vrouw. Ze lijken in de verste verte niet op elkaar met hun culturele verschillen en hun eigen kijk op de samenleving. Kunnen ze die verschillen aan de kant schuiven en liefde een kans geven?
 

Waardering:

 
In het laatste deel van deze serie staat de jongste zoon van Grant en Audrey, Link Whitman. Hij komt op een leeftijd dat hij beseft dat hij geen vrouw en gezin heeft. Hij doet werk waar hij niet van houdt en woont in een goedkoop appartement. 
 
In een opvanghuis voor daklozen ontmoet hij Shayla. Hij gaat er zelfs meer heen om haar te zien. Als hij naar de bakker moet voor zijn moeder rijdt hij bijna een meisje aan. Als hij haar naar haar tante brengt, blijkt dat Shayla te zijn. Hij komt voor haar terug en langzaam beginnen ze met elkaar uit te gaan. Shayla’s nichtje Portia gaat vaak mee. Ze wonen bij Shayla’s vader boven de bakkerij.
Maar Link moet leren hoe het is om een zwarte huid te hebben. Het kan gevaarlijk zijn en het wordt ook gevaarlijk. 
 
Shayla houdt een relatie tegen, maar Link is smoorverliefd op haar. Kunnen ze samen een weg vinden?
 
In het boek wordt zijdelings verteld over de andere familieleden die in eerdere delen hoofdpersonen waren. Leuk om verder te lezen over deze familie!
De nog steeds bestaande discriminatie en onwetendheid daarover bij blanken wordt goed beschreven. Het zet je aan het denken.
 

Gegevens:

 
Uitgeverij Voorhoeve
ISBN: 9789029726313
Aantal blz: 304
Prijs: € 19,99
 

Extra: