Nederlandse romans

Faria, Jolanda de – Belofte van licht

Belofte van Licht is een vervolg op ‘Verborgen Bloesem’.
 

Inhoud:

‘Belofte van Licht’ vertelt het verhaal van Emma, een eenzame jonge vrouw die het woonhuis en de aangrenzende winkel van haar tante in Westhoeck erft. Ze kiest ervoor om ondanks de tegenstand van haar tweelingzus en ouders, het huis te betrekken. Ze besluit eigenhandig het huis te verbouwen en bedenkt een stoutmoedig plan om in haar levensonderhoud te voorzien. Omdat ze niet alles zelf kan roept ze de hulp in van Renze Donkersloot en komt ze in contact met Philip van Zuylenveld. Hoewel Philip en Emma een verkeerde start maken, wordt de aantrekkingskracht tussen hen steeds groter. Hij zorgt ervoor dat ze op freelance basis aan de slag kan als styliste op het architectenbureau waar hijzelf werkt. Phlip worstelt echter nog met zijn verleden: een stukgelopen relatie die tragisch eindigde. Komen deze jonge mensen uiteindelijk los van hun verleden?
 

Waardering:

Als Emma hoort dat haar tante Bea is overleden is en zij aan haar de winkel en haar huis heeft nagelaten grijpt ze de kans om te ontsnappen aan haar ouderlijk huis met beide handen. Al sinds haar geboorte overheerst haar tweelingzus Marion haar in alles. Ze is veel intelligenter en dat prent ze Emma goed in. Haar ouders gaan daar in mee en als Emma na haar opleiding tot woonstyliste geen werk kan vinden, zeggen zij dat ze maar in de huishouding thuis moet gaan werken. 
Alleen bij tante Bea vindt ze een luisterend oor en wordt ze gewaardeerd. Emma is dus heel verdrietig als haar tante overleden is. 
 
Als ze in Westhoek aankomt blijkt er ook nog een grote som geld voor haar klaar te liggen. Emma belt aannemer Renze en vertelt hem wat ze wil met de winkel en huis. Hij stelt voor om Philip erbij te halen die architect is. 
Naast een winkel start Emma ook als styliste en gaat ze weer schilderen. 
In Westhoek maakt ze al snel vriendin. Renze stelt zijn vrouw Hannah voor en buurvrouw Martine is als een tweede moeder voor Emma. 
 
De relatie met haar eigen familie is nog steeds slecht, maar er bloeit een vriendschap op met Philip. En Martine vertelt haar over de liefde van God voor haar.
 
Een roman waarin veel gebeurt. Het is leuk om verder te lezen over de mensen uit de eerdere roman “Verborgen bloesem”. Deze roman gaat vooral over familieverhoudingen en vergeving. Het verhaal leest lekker en heeft een christelijk evangelisch karakter.
 

Gegevens:

Uitgeverij Scholten
ISBN: 978-90-79859-56-6
Aantal blz: 322 
Prijs: € 15,50