Eigentijdse romans

Frantz, Laura – In het fort van de kolonel

Inhoud:

De ongehuwde Roxanna, een voorname inwoner van Virginia, gaat op zoek naar haar vader. Wanneer ze aankomt in het fort in Kentucky waar hij gelegerd is, blijkt hij tot haar grote verdriet te zijn gesneuveld. Roxanna bezit geen cent meer en is genoodzaakt te gaan werken als secretaris van kolonel McLinn. Het is al snel overduidelijk dat de kolonel gevoelens voor haar heeft. Roxanna ontdekt dat hij grote geheimen heeft. Wat weet hij van de dood van haar vader? Kan ze ooit van hem gaan houden? 

Waardering:

Opnieuw een prachtige historische roman van Laura Frantz. Na een zware reis komt Roxanna, samen met een paar andere vrouwen, aan in het fort waar ze haar vader denkt te vinden. 
Roxanne is er al enige tijd, als ze hoort dat haar vader niet meer leeft. Het is veel te gevaarlijk voor Roxanne om op dit moment het fort te verlaten. De kolonel vraagt haar zijn secretaris te worden
De kolonel en Roxanne voelen zich toch elkaar aangetrokken, maar er staat veel tussen hen in. Steeds als ze iets nader tot elkaar

lijken te komen, komt er weer iets tussen wat verwijdering geeft.
Het verhaal boeit meteen. Maar wanneer je wat verder in het boek bent, wordt het helemaal lastig om het aan de kant te leggen. Er komen steeds verrassende wendingen in het verhaal voor. Spannend blijft bijvoorbeeld wie de spion in het fort is.
Een aanrader voor liefhebbers van historische romans. Dat er nog veel boeken van deze schrijfster mogen volgen!

Gegevens:

Uitgever: Kok, Voorhoeve
ISBN:  9789029720410
Aantal pagina’s:
Prijs: € 22.50