Eigentijdse romans

Walsh, Dan – Thuiskomen

Inhoud:

In de aanloop naar Kerstmis 1943 staan op het wenslijstje van de zevenjarige Patrick maar drie dingen. Hij wil dat het leger zijn vader terugvindt. Hij wil weg uit het huis van zijn opa. En hij wil het soldaatje hebben dat bij zijn opa op zolder ligt. Het soldaatje is verder door iedereen vergeten, maar Patrick weet dat het bijzonder is, ook al snapt hij zelf niet goed waarom.Thuiskomen is een meeslepend verhaal vol nostalgie dat ons eraan herinnert wat werkelijk belangrijk is in het leven. 

Waardering:

Het verhaal is grotendeels geschreven vanuit de zevenjarige Patrick. Zijn moeder is omgekomen bij een ongeluk en hij wacht nu op zijn vader, die piloot is in het leger. Patrick snakt naar liefde, maar vindt die niet bij zijn opa. Hij begrijpt niet waarom.

De sfeer wordt goed getekend met een sneeuwstorm en kerst voor de deur. Patricks gevoelens worden goed beschreven, evenals die van de maatschappelijk werkster en van zijn grootvader.

Een mooi boekje dat heel goed geschikt is om als cadeau te geven! Het boek is niet duur met € 15,00, maar er is wel wat bezuinigd op het papier. Het geheel voelt wat slapper aan. Maar de inhoud maakt dat helemaal goed.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok Redrose
ISBN 9789059778450
Aantal blz: 238 blz.
Prijs € 15,00