Historische romans

Frantz, Laura – Terug naar de rode rivier

Inhoud:

Morrow Little wordt nog elke dag geplaagd door de herinnering aan de overval van de indianen waarbij haar moeder omkwam en haar broertje ontvoerd werd. Nu ze een jonge vrouw is, dingen vele mannen naar haar hand. Maar zelf heeft ze haar oog al op iemand anders laten vallen, een man die haar zowel intrigeert als beangstigt. Kan ze de nagedachtenis van haar moeder en broertje bezoedelen door een huwelijk met een indiaan of moet ze zich schikken en met een man trouwen van wie ze niet houdt?

Waardering:

Morrow wordt achtervolgd door angst die ze heeft overgehouden aan de moord op haar moeder en zusje, door de Shawnee-indianen. Haar broer is door hen meegenomen. Hoewel het al veel jaren geleden is, hebben ze nooit meer iets van hem vernomen.
Morrow is door haar vader een poosje naar haar tante in de beschaafde wereld gestuurd, maar komt nu weer terug. Het is weer wennen voor haar. De angst is niet verdwenen en ze is boos op haar vader dat hij nog steeds twee Shawnees ontvangt.
Morrows vader is ziek. Hij zou graag zien dat ze getrouwd zal zijn voor zijn dood. Morrow besluit te trouwen met een man uit het fort. Ook al voelt ze niets voor hem.
Maar door omstandigheden kan het huwelijk niet doorgaan. Morrow moet haar gevoelens voor de Shawnee toegeven.
Fijn verhaal voor liefhebbers van historische romans. Hoewel al snel te voorspellen is dat de twee iets met elkaar krijgen, gebeuren er toch andere dingen dan je zou verwachten.
Minder positief vind ik het einde. Het is te toevallig. Een eind-goed, alles-goed verhaal, maar dat is in deze niet heel geloofwaardig.

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029721707
Aantal pagina’s: 416
Prijs: € 22.50