Eigentijdse romans

Goyer, Tricia – Bij het licht van de zilveren maan

Inhoud:

Voor Amelia Gladstone is het prachtige nieuwe schip dat ze ziet klaarliggen voor de eerste reis, een symbool van belofte. De Titanic betekent voor haar een weerzien met haar nicht… en een mogelijke liefde die haar wacht aan de Amerikaanse kust. Niets kan Amelia’s vreugde bederven, totdat ze ziet hoe een in lompen gehulde verstekeling de loopplank wordt afgesleept.
Arm als hij is nadat hij zijn fortuin erdoor heeft gejaagd, denkt Quentin dat er op de pier van Southampton een einde gekomen is aan zijn reis naar Amerika, nog voordat die begonnen is. Maar dan bezorgt een lieve jongedame – een reddende engel met de naam Amelia – hem een ticket voor zijn overtocht. Verlangend naar een tweede kans zet hij koers naar Amerika.
Eenmaal op zee wordt Quentin geconfronteerd met het verleden; hij ontdekt dat zijn vader, een rijke spoorwegmagnaat, en zijn oudere broer Damien zich ook aan boord bevinden. Als Amelia probeert verzoening tot stand te brengen tussen vader en zoon, ontdekt ze dat beide broers belangstelling voor haar hebben en moet ze een keuze maken: aan wie kan ze haar hart toevertrouwen?
Dan breekt de rampzalige nacht aan, en een van de broers wordt voor een nog belangrijker keuze gesteld.

Waardering:

Amelia stapt samen met haar tante op de Titanic. Op weg naar de man met wie ze haar leven verder wil delen.
Meteen al heeft ze een bijzondere ontmoeting. Ze ziet hoe een verstekeling hardhandig van boort wordt gezet. Amelia staat erom bekend zich over andere mensen te ontfermen. En dat is precies wat ze doet.
Quentin wil Engeland achter zich laten en in de Verenigde Staten een nieuw leven opbouwen. Hoewel hij uit een rijke familie komt, is hij nu arm. Hij heeft zijn geld verbrast.
Al snel ontdekt Amelia dat de vader en broer van Quentin ook op de Titanic meevaren. Maar Quentin weigert zich bekend te maken; er staat teveel tussen hen in.
Ze maakt kennis met Damien, de broer van Quentin. Damien haat zijn broer en wil hem zeker niet terug in zijn leven.
Quentin en Amelia koesteren gevoelens voor elkaar. Maar Quentin durft hier door zijn verleden niet aan toe te geven.
Dan komt de nacht dat de Titanic zinkt. De ramp wordt vrij kort beschreven in het boek. Maar de keuzes die gemaakt worden zijn verrassend!
Een prachtige roman die je in één ruk uit wilt lezen. 

Gegevens:

Uitgeverij: Grace Publishing House
ISBN: 9789077669361
Aantal pagina’s: 368
Prijs: € 19.95