Eigentijdse romans

Doorn, Dani van – Bjoetie en De Biest

Inhoud:

Als Nina (26 jaar) bij de markante mevrouw de Biest gaat werken als oefentherapeut en ghostwriter van haar memoires komt ze daar de olijke Tom de Biest tegen. Hij helpt zijn tante met het uitzoeken van haar erfenispapieren. Het klikt meteen tussen Nina en Tom, vooral als blijkt dat ze beiden al jong hun ouders hebben verloren.
De vraag is alleen: welke rol spelen Esther en haar zoontje in zijn leven? Nina probeert erachter te komen, maar dat valt niet mee. Dit kan toch niet de man zijn waar ze om gebeden heeft? Is het dan misschien Max, de knappe, ietwat brutale tuinmanszoon die ook interesse in haar toont? Maar wat is er eigenlijk gaande tussen Esther en Max?
Tom zoek intussen tevergeefs naar de erfenis en Nina heeft een ingeving…

Waardering:

In deze chicklit het lichtvoetige en humoristische verhaal van Nina. Zij werkt noodgedwongen in een beautysalon, omdat ze als cesartherapeute geen werk kan vinden. Als ze de moeilijke mevrouw De Biest behandelt, wordt ze gevraagd om voor haar te komen werken.
Daar ontmoet ze haar neef Tom. Maar waarom woont hij bij Esther en haar zoontje Bouke? Nina snapt er niets van en daardoor ontstaan er hilarische toestanden.
Ondertussen is Tom op zoek naar zijn erfenis, die spoorloos verdwenen is.
Het verhaal is grappig en leuk geschreven. Het leest makkelijk en is dus echt een chicklit. Een engels woord wordt vaak geschreven zoals het in het Nederlands wordt uitgesproken; bijvoorbeeld bjoetie. Maar daar wordt ook de draak mee gestoken. Daardoor is het precies goed.
Deze chicklit voldoet aan de christelijke normen en waarden en is daarmee dus een van de weinige christelijke chicklits.

Gegevens:

Uitgeverij Joy Books
ISBN 9789492015013
Aantal blz 72
Prijs: € 7,00