Eigentijdse romans

Moore, Beth – De erfenis van St. Silvanus

Inhoud:

Als ze hoort dat haar vader zich doodgedronken heeft, keert Jillian Slater terug naar New Orleans. Ze heeft hem en haar afstandelijke grootmoeder de afgelopen twintig jaar niet meer gezien en voelt er eigenlijk niets voor om weer aan hen herinnerd te worden. Maar Adella Atwater, de manager van haar grootmoeders appartementencomplex St. Silvanus, dringt aan en vergoedt de kosten, en dus stapt Jillian toch in het vliegtuig. 

Zodra ze is geland, weet ze niet hoe snel ze weer weg moet uit het St. Silvanus met zijn bijzondere bewoners. Maar dan blijkt dat haar vader is vermoord en raakt haar leven ongewild verstrengeld met dat van de kleurrijke saints en sinners van het St. Silvanus. Wie zit er achter de bizarre teksten en de vreemde souvenirs op de trap? Rust er een vloek op haar familie? Of is het gewoon dit gekke oude huis dat voor problemen zorgt? Zonder dat ze het doorheeft, loopt Jillian recht in het gevaarlijke web van de donkere geschiedenis van haar familie. 

Waardering:

Als Jillian bericht krijgt dat haar vader gestorven is, krijgt ze ook de kans om gratis naar New Orleans te vliegen. Alhoewel ze al jaren geen contact meer met haar vader heeft gehad, omdat hij altijd dronken is, besluit ze te gaan. Daar aangekomen hoeft ze maar even haar oma te ontmoeten om te zien dat ze niet welkom is hier. En in het vreemde huis waar zij woont (St Silvanus is een verbouwde kerk) wil ze al helemaal niet zijn Ze vertrekt meteen.
Maar thuis staat haar geen warm welkom te wachten. Haar vriend, bij wie ze woont, heeft een verhouding met een ander. Omdat hij ook haar baas is heeft ze geen thuis en geen werk meer. Ze vliegt naar New Orleans en vraagt onderdak aan Adella, de huishoudster van St Silvanus. Die vraagt haar oma, Olivia Fontaine, of zij daar kan logeren. Met veel tegenzin stemt die toe.
Jillian vindt snel werk als serveerster. Ook ontmoet ze Stella, een nieuwe vriendin. 
Maar is Stella wel een vriendin? 
Er gebeuren vreemde dingen bij St Silvanus. Er worden dingen achtergelaten en er wordt zelfs ingebroken.
Jillian kan het steeds beter met de bewoners vinden. Er is Vida, een oude demente vrouw en David, die muziekleraar is en Caryn die medicijnen studeert. 
 
Naast het verhaal van Jillian lees je het verhaal van de bouw van St Silvanus en de eerste predikant.
 
Het verhaal komt wat langzaam op gang, maar weet je dan goed vast te houden. Het spannendste moment en de ontknoping zitten op een vreemde plaats in het boek, zo’n 100 bladzijden voor het einde. Na de ontknoping kabbelt het verhaal nog wat voort. 
Er zitten ook wel erg veel problemen in het verhaal die niet worden uitgediept, zoals abortus en tarotkaarten. Die problemen hadden er wellicht beter uitgelaten kunnen worden. 

Inhoud:

Uitgeverij Voorhoeve
ISBN: 9789029726184
Aantal blz: 496
Prijs: € 22,50

Extra:

Lees hier alvast een stukje van het boek