Nederlandse romans

Grandia, Marianne – Lenteregen

Inhoud:

Als Merle in de spiegel kijkt, ziet ze niet een vrouw van wie ze houdt. Ze is het liefst alleen en werkt daarom thuis achter haar pc, totdat een tekort aan opdrachten haar dwingt een baan buiten de deur te zoeken. Eenmaal aan de slag als secretaresse geeft ze niet meer van zichzelf prijs dan het hoognodige. Gelukkig lijkt haar collega Kathy er ook één van het stille soort. Wanneer het huis naast dat van Martijn leeg komt te staan, hoopt hij op rustige nieuwe buren. Als de teruggetrokken Merle haar intrek neemt in het huis, lijkt die wens vervuld te worden. Maar als ze elkaar beter leren kennen, vraagt hij zich af of hij wel met rust gelaten wil worden. De vriendschap geeft zowel Merle als Martijn nieuwe hoop. Totdat er op een dag iets gebeurt wat alles doet instorten.

Waardering:

Hoewel ‘Lenteregen’ een goed zelfstandig te lezen boek is, komen er dezelfde mensen in voor als in de eerder verschenen roman van Marianne Grandia ‘Witter dan sneeuw’.
Merle solliciteert naar een baan als secretaresse. Dit moet uit noodzaak, omdat ze veel schulden heeft. Ook haar appartement moet ze verkopen. Al snel vindt ze, met behulp van haar nieuwe collega Kathy, een huurhuis. 
Al snel maakt Merle kennis met haar nieuwe buurman, Martijn. Martijn is enkele jaren weduwnaar. Hoewel Merle zich niet makkelijk geeft, trekken de twee steeds vaker met elkaar op.
Maar Merle heeft niet alles over haar verleden verteld…
De hoofdlijnen in het verhaal lijken veel op het boek ‘Witter dan sneeuw’. De rol van Merle heeft veel weg van die van Kathy. Mede hierdoor is het boek voorspelbaar, zeker als het de relaties aangaat.
De aarzeling van Martijn aan het eind had van mij dan ook niet gehoeven, het komt wat opgelegd over.
De emoties van Merle worden wel beschreven maar het had mooi geweest als het meer uitgediept was.
De schrijfstijl is fijn en ontspannend om te lezen.

 

Gegevens:

Uitgeverij: Kok, Voorhoeve
ISBN: 9789029718608
Aantal pagina’s: 384
Prijs: € 19.95