Nederlandse romans

Ridder, Gabi de – Breng met thuis

Inhoud:

Linda Boshoven neemt een moeilijke beslissing. Ze schrijft een brief aan de enige familie die haar dochtertje Ellie heeft, de rijke familie Van Heijningen. Zullen zij Ellie accepteren als dochter van hun overleden zoon Fabian?
De brief ontketent een stroom aan gebeurtenissen. Linda maakt kennis met Christiaan, de tweelingbroer van Fabian, die haar keol en zakelijk tegemoet treedt. Ze ontdekt dat Marleen van Heijningen nog altijd treurt om het verlies van haar zoon, maar er met niemand over kan praten. En Fabians vader Hugo van Heijningen wantrouwt openlijk Linda’s motieven en is moeilijk benaderbaar. Linda’s komst brengt de herinneringen aan Fabian bij iedereen weer boven. De blik richten op de toekomst blijkt een illusie; het pijnlijke verleden dringt zich op.
Te midden van dit alles raakt Linda in totale verwarring als ze Christiaan beter leert kennen. Hij lijkt veel meer op Fabian dan ze bij hun eerste kennismaking had kunnen inschatten. Maar voordat Linda en Christiaan zich naar elkaar durven uitspreken, komen Linda en Ellie in een onvoorziene situatie terecht…

Waardering:

Linda Boshoven heeft een zware tijd achter zich. Ze is net afgekickt van de drugs. In deze periode is ze zwanger geraakt en is de vader van haar dochter overleden. Linda wil graag contact met de familie van Fabian. Maar zij weten niet van het bestaan van Linda en Ellie af. De familieleden reageren verschillend. Blijdschap, ongeloof, wantrouwend… want wat is de reden dat Linda contact met hen wil? En is Ellie wel echt Fabians dochter?
Als er eenmaal contact is gelegd, gaat het snel. Linda trekt in het appartement bij het huis van de familie krijgt werk in het familiebedrijf.
Ze trekt op met Christiaan, de tweelingbroer van Fabian. De twee groeien dichter naar elkaar toe, hoewel ze over allerlei hobbels moeten.
Dan opeens staat Linda’s leven op de kop. Door te goed vertrouwen komt ze in een levensgevaarlijke situatie terecht. Het is de vraag of ze ooit weer verenigd zal worden met Christiaan en zijn ouders.
Breng met thuis is een eenvoudig geschreven roman over Linda. Er gebeurd veel in het verhaal. Jammer genoeg blijven gevoelens aan de oppervlakte waardoor er geen diepgang wordt gevoeld. Erg jammer; het verhaal op zich is goed maar dit maakt het geheel veel minder aantrekkelijk. Beter was geweest om minder wendingen en gebeurtenissen te vertellen maar een paar dingen meer uit te diepen.
Af en toe wordt het verhaal onderbroken door beschrijvingen van eerdere gebeurtenissen, die schuingedrukt staan.

Gegevens:

Uitgeverij: De Banier
ISBN: 9789402900002
Aantal pagina’s: 399
Prijs: € 17.95