Historische romans

Griep, Michelle – In naam van de kroon

Inhoud:

‘In naam van de kroon’ is een romantische detective die zich afspeelt in Victoriaans Londen. Agent Jackson Forge neemt zijn taak om de Londense straten veilig te maken uiterst serieus. Wanneer hij zelf het slachtoffer wordt van zwendel, zet hij dan ook alles op alles om Kit, de charmante dievegge, te arresteren. Maar het oplossen van een serie moorden vergt zijn aandacht en de kennis van Kit blijkt daarin een cruciale rol te spelen. Terwijl ze samen optrekken, komt Jackson tot de ontdekking dat de wereld niet zo zwart-wit is als hij dacht – en dat Kit misschien wel helemaal niet zo’n slecht mens is.

Waardering:

Agent Jackson Forge en staatdievegge Kit Turner slaan hun handen ineen als ze op zoek gaan naar een vermiste koetsier. Jacksons baan hangt van deze missie af en Kit heeft veel aan Joe te danken en wil hem daarom vinden.
Heeft deze samenwerking kans van slagen? Jackson wordt door Kit meegetrokken de Londense misdadigerskringen in.
Er zijn al heel veel historische romans maar h+et inkijkje wat je bij het lezen van dit boek krijgt om vanuit de onderwereld naar de society te kijken is bijzonder origineel.
Vastgezogen in het verhaal wil je alsmaar doorlezen. Het verhaal is met flinke vaart geschreven. Doorspekt met een flinke dosis humor, onverwachte wendingen, spanning en mysterie. En natuurlijk ontbreekt de romantiek niet in dit verhaal.
Het is goed te merken dat Michelle Griep onderzoek heeft gedaan naar Londense onderwereld in de negentiende eeuw. Zo krijg je meteen een stukje geschiedenis mee.
Twijfel je of je dit boek wilt lezen? Probeer het! Van mij krijgt het boek vijf dikke sterren voor de uitschieter in originaliteit en de schrijverskwaliteiten.   

Gegevens:

Uitgeverij: Kokboekencentrum
ISBN: 9789029731492
Aantal pagina’s: 351
Prijs: € 21,99
Prijs e-book: € 9,99
Uitgave: juli 2021