Historische romans

Higley, T.L. – De tuinen van Babylon

Inhoud:

Al zeven jaren wacht de Babylonische prinses Tiamat op de terugkeer van de krankzinnige koning Nebukadnezar. Hij is verdreven van zijn troon en leeft als een dier, sluipend door de tuinen van Babylon, verborgen voor de buitenwereld.
Als er in het paleis een hoveling vermoord wordt, moet Tia uitzoeken wie er verantwoordelijk is voor deze macabere dood, ook al staat haar eigen vrijheid op het spel.
De koningin is van plan om Tia uit te huwelijken aan een andere vorst, maar dan dreigt de machtige tovenaar Shadir om het familiegeheim naar buiten te brengen. Hij zet zijn eigen handlanger op de troon. Tia roept de hulp in van Pedaja, een Joodse balling. Hij laat Tia niet alleen zien wat echte liefde is, maar brengt haar ook aan het twijfelen over haar goden.
Tia staat voor een onmogelijke keuze. Moet zij alles – haar bezittingen, haar goden, of zelfs haar leven – op het spel zetten voor die Ene God van Israël?

Waardering:

Prinses Tiamat is de dochter van koning Nebukadnezar. Die is al bijna zeven jaar krankzinning en leeft in de tuinen van het paleis. Zoals Daniël voorspelde, eet hij gras en kruipt hij als een dier.
Nu de echtgenoot van Tiamat is gestorven loopt zij en haar familie gevaar. Wie wil de macht van hen overnemen?
Er gebeuren vreemde duistere dingen met Tiamat. Maar er vinden ook moorden plaats in het paleis. Tiamat probeert samen met Pedaja antwoorden te vinden. Daniël helpt hen daarbij.
In dit boek lees je veel over de goden, godsdienst en magiërs van die tijd. De duivel heeft er veel macht. Het is moeilijk voor de joden om niet besmet te worden door de babyloniërs.
De strijd tussen Gods volgelingen en de duivelse machten zijn goed beschreven. Het gebruik van de psalmen daarvoor vond ik heel mooi.
Het boek is mooi en spannend!

Gegevens:

Uitgeverij Den Hertog
ISBN 9789033125300
Aantal blz: 352
Prijs: €  20,90