Historische romans

Poland, Marquerite – Schimmenspel

Inhoud:

Zuid-Afrika, 1898. De anglicaanse pastor Walter Brownley arriveert in St. Matthias, een missiepost aan de Oostkaap. Vol twijfels over zijn roeping heeft hij Engeland verlaten, maar op St. Matthias lijkt hij zijn bestemming gevonden te hebben. Charles Farborough, de missiepriester, is een zachtaardig man met warm hart voor de Xhosabevolking.
Tegen wil en dank ontluikt bij Walter een diepe genegenheid voor Farboroughs dochter Frances – een onmogelijke liefde, want zij is voorbestemd voor een huwelijk met haar jeugdvriend Victor Drake. 

Waardering:

Pastor Walter Brownly wordt naar een missiepost aan de Oostkaap gestuurd. Hij wordt opgenomen in het gezin Farborough; priester Charles en zijn vrouw met hun zoon en dochter.
Walter is druk met zijn taken als pastor. Ook geeft hij Frances, de dochter van Charles en Emily, Latijnse les. De twee communiceren zo nu en dan door middel van gefantaseerde karakters, want een speciale band vormt. Zo dat Walter verlieft op Frances wordt.
Een groot deel van het verhaal speelt zicht af op de misspost van priester Charles.
Later krijgt Walter een eigen missiepost en vertrekt hij bij de familie Farborough vandaan. Het hele verhaal wordt dan veel breder getrokken. De boerenoorlog begint en het werken in de mijnen neemt een belangrijke plek in.
Ondanks dat Walter en Frances zo ver uit elkaar zitten, kunnen ze elkaar niet vergeten.
De proloog van het boek is boeiend, de eerste hoofdstukken komen wat langzaam op gang maar als je doorlees krijgt het verhaal je wel te pakken en lukt het goed om in de huid van de hoofdpersonen te kruipen.
Een prachtige roman met een stukje geschiedenis over Zuid-Afrika. Vooral in informatie over situatie in de mijnen is interessant om te lezen, omdat daar niet veel over geschreven is. Schimmenspel is een lekkere dikke pil waarvan veel menen zullen genieten!

Gegevens:

Uitgeverij: Mozaïek
ISBN: 9789023994794
Aantal pagina’s: 464
Prijs: € 22.50