Historische romans

Wright, Jennifer – Sterrenregen

Inhoud:

In Sterrenregen van Jennifer Wrigth blijft Kathryn Baile alleen bij haar vader en stiefmoeder achter als haar zus Melissa trouwt en verhuist. Het is 1935, de Dust Bowl is op zijn hoogtepunt en het leven in Oklahoma is zwaar. Kathryn mist haar zus verschrikkelijk, zeker als haar vader besluit dat het gezin huis en haard moet verlaten in de zoektocht naar een beter bestaan.

Ondertussen is het kersverse huwelijk van Melissa niet wat ze ervan verwachtte. Hoe welvarend haar echtgenoot ook is, zijn handjes zitten los en Melissa doet er alles aan om in de hogere kringen haar blauwe plekken te verbergen, terwijl door de droogte haar buren omkomen van de honger.

De twee zussen vechten tegen de hardheid van het bestaan en blijven dankzij hun geloof hopen dat ze elkaar zullen terugvinden.

Waardering:

Het verhaal begint op de trouwdag van Melissa. Zij trouwt met één van de rijkste jongemannen van het stadje. Ze denkt dat ze uit liefde trouwen, maar ze komt er al snel achter dat hij alles wil hebben en gewelddadig is. Als ze de armen (waarvan ze er zelf ook eerst één was) wil helpen krijgt ze te maken met tegenstand. Niet alleen van haar man, maar ook van de armen. Want haar man en zijn vader blijken niet zo leuk zaken te doen.

Haar vader, zijn nieuwe vrouw (Helen) en haar zusje gaan naar Indiniapolis om bij de vader van Helen te wonen. Hij kan ook de klompvoet van Kathryn opereren, die haar veel last bezorgd.
Onderweg raken ze elkaar kwijt en Kathryn moet alleen haar weg zien te vinden naar Indiniapolis. Met behulp van verschillende mannen komt ze steeds dichter bij haar doel.

Het is een boeiend boek, maar je valt wel opeens in het verhaal.
De reis naar Indiniapolis van Kathryn (als meisje alleen en ook nog invalide) en gebeurtenissen aan het einde doen wat onwaarschijnlijk aan.

Bij Melissa heeft het geloof een vrij grote plaats. Daardoor klinkt haar verworven inzicht aan het einde van het boek geloofwaardig. Bij Kathryn vind ik het minder geloofwaardig, zij geeft ook weinig blijk van geloof in God.

Gegevens:

Uitgeverij KokBoekencentrum
ISBN 9789029733700
Aantal blz 416
Prijs: € 22,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Extra:

Lees het leesfragment